Eğitim Sitesi

Döllenme Nedir? Döllenme Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Döllenme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Döllenme nedir? Döllenme ne demek? Döllenme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Döllenme Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Döllenme:

Dişi ve erkek eşey hücrelerinin, çekirdeklerinin birleşmesi olayı.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Döllenme:

Erkek ve dişi üreme hücreleri, yumurta ve spermin birleşerek çekirdeklerinin kaynaşması.


Biyoloji Terimi Olarak Döllenme:

Erkek üreme hücresi (sperm) ile dişi üreme hücresi (yumurta) nın birleşip - kaynaşmasına, oluşan zigotun gelişmeye başlamasına döllenme denir. Fertilizasyon.


Genetik Terimi Olarak Döllenme:

Dişi üreme hücresi yumurta ve erkek üreme hücresi spermin birleşmesi olayıdır.


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Döllenme:

Bitkilerde dişicik tepesinde çimlenerek mikrofile ilk erişen çiçek tozu çekirdeğinin, yumurta hücresi ve endosperm ana hücresiyle birleşmesi.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Döllenme:

Bitkilerde dişicik tepesine gelen çiçek tozunun oluşturduğu, çim borusunun içerisinde bulunan iki generatif çekirdekten birisinin yumurta hücresiyle, diğerinin diploit polar çekirdek hücresiyle birleşmesi olayıdır.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Fallop Tüpleri: Memelilerde yumurtalıktan atılan yumurtayı rahime taşıyan bir çift kanal. Her biri yaklaşık 10 cm. uzunluğunda, uterusun üst köşelerinden yumurtalıklara kadar uzanan iki borudur. Tuba uterina veya uterus tüpleri de denir.

Fizyoloji: Canlıların hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine geldiklerini inceleyen bilim dalı.

Flora: Sağlık veya hastalık durumunda, organizmanın dokularında veya boşluklarında yaşayan canlı mikroorganizmaların tümü.

Genetik: 1- Kalıtım birimi olan genlerin yapısını, görevini ve bir dölden diğerine nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalı, kalıtım bilimi.

2- Kalıtım bilimi.

Halüsinasyon: Bir duyu organını uyaran hiçbir uyarıcı olmaksızın o duygunun varlığına inanma durumu; sanrı. Gerçekte olmayan şeyleri algılamak.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü