Eğitim Sitesi

Döllenme Nedir? Döllenme Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ziraat (Tarım) terimleri sözlüğümüzde Döllenme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Döllenme nedir? Döllenme ne demek? Döllenme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Döllenme Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Döllenme:

Bitkilerde dişicik tepesinde çimlenerek mikrofile ilk erişen çiçek tozu çekirdeğinin, yumurta hücresi ve endosperm ana hücresiyle birleşmesi.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Döllenme:

Erkek ve dişi üreme hücreleri, yumurta ve spermin birleşerek çekirdeklerinin kaynaşması.


Biyoloji Terimi Olarak Döllenme:

Erkek üreme hücresi (sperm) ile dişi üreme hücresi (yumurta) nın birleşip - kaynaşmasına, oluşan zigotun gelişmeye başlamasına döllenme denir. Fertilizasyon.


Genetik Terimi Olarak Döllenme:

Dişi üreme hücresi yumurta ve erkek üreme hücresi spermin birleşmesi olayıdır.


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Döllenme:

Dişi ve erkek eşey hücrelerinin, çekirdeklerinin birleşmesi olayı.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Döllenme:

Bitkilerde dişicik tepesine gelen çiçek tozunun oluşturduğu, çim borusunun içerisinde bulunan iki generatif çekirdekten birisinin yumurta hücresiyle, diğerinin diploit polar çekirdek hücresiyle birleşmesi olayıdır.


Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

Dönen Varlıklar: Nakit olarak elde ve bankada tutulan varlıklar ile normal koşullarda en fazla bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi içinde paraya çevrilmesi veya tüketilmesi öngörülen varlık unsurları.

Dönmeli Tane: Dış görünüş veya enine kesitlerinde ufak veya büyük unsu leke bulunan buğday taneleri.

Drenaj: Toprakta kültür bitkilerinin yetişmelerine zararlı olan fazla suların ya da bataklıkların direnler açarak akıtılması ve kurutulması.

Duran Varlık: Normal şartlar altında bir yıl içinde elden çıkarılması düşünülmeyen veya yararları bir yılda tükenmeyecek olan varlıklar.

Düğmecik: Pelemir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü