Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Doymuş Çözeltiler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Doymuş Çözeltiler nedir? Doymuş Çözeltiler ne demek? Doymuş Çözeltiler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Doymuş Çözeltiler Terimi Hakkında Bilgiler
Kimya Terimi Olarak Doymuş Çözeltiler:
Çözünen katı madde ile dengede olan çözeltilere doymuş çözeltiler denir. Örneğin bir bardak sıcak su içerisine yavaş yavaş tuz eklediğimiz zaman belli bir sınıra kadar tuz tamamen çözülür. Eklenen tuz bir yerden sonra çözülmeden bardağın dibinde kalmaya başlar . İşte suyun maksimum çözebileceği kadar tuzu çözüp su–tuz dengesinin sağlandığı andaki çözeltiye doymuş (doygun) çözeltiler denir.
Benzer Kimya Terimleri
Dönüm Noktası: Titrasyon sırasında analizi yapılacak olan çözelti ile titrant arasındaki eşdeğerlik noktasına gelindiğinin fiziksel olarak bir göstergesidir. Bu fiziksel gösterge kullanılan indikatörün renk değiştirmesidir.
Gravimetrik Analiz: Analit miktarının kütle ölçümüne dayanarak tayin edildiği metotlardır.
Gram-Atom Ağırlıkları: 1 mol atom veya molekülün ağırlığıdır. Örneğin 1 mol su (H2O) = 18 gram'dır. (Oksijenin atom ağırlığı 16 hidrojenin ise 1 dir)
Geri Titrasyon: Analit ile reaksiyona girmek üzere ilave edilen bir titrantın stokiyometrik olarak fazlası için gerekli ikinci titrant miktarının bulunması işlemidir.
Fraksiyonlu Distilasyon: Bir karışımdaki kaynama noktaları birbirine çok yakın maddelerin farksiyon başlığı kullanılarak ayrıştırılması (saflaştırılması) olayına fraksiyonlu distilasyon denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kimya Terimleri Sözlüğü