Eğitim Sitesi

Düet (Duette) Perde Nedir? Düet (Duette) Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Düet (Duette) Perde terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Düet (Duette) Perde nedir? Düet (Duette) Perde ne demek? Düet (Duette) Perde hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Düet (Duette) Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Düet (Duette) Perde:

Modern mekanlarda kullanılabilen görüntüsü ve kullanım alanları nedeniyle plise perdelere benzer bir perde türüdür. Düet perdeyi plise perdeden ayıran en önemli özellik, perdenin toplanmasını sağlayan çekme iplerinin görünmemesidir. Perde, yandan görünüş itibarı ile petek şeklinde altıgen dilimlerden oluşur. İpler, dilimlerin içinden geçtiği için görünmez.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Duvar Tipi Lavabo Bataryası: Lavabo üstüne, duvara montaj edilen bataryalardır. Montaj sonunda bataryanın hemen tamamı görünür. Bağlantı ağzı eksenleri yerden 1100 mm yükseklikte monte edilir. Lavabo yerden 800-850 mm yüksekliğe montaj edildiğine göre lavaboyla arasında 100-150 mm boşluk vardır. Ankastre bataryaya göre lavaboyla arasında yeterli boşluk olduğu için el, yüz yıkamanın yanında küçük hacimli kaplara su doldurma işlerinde de kullanılabilir.

Duvar Tipi Davlumbaz: Duvara monte edilen bu davlumbaz tipi, en yaygın modeldir ve piyasada değişik güç seviyelerinde, renklerde, kontrol ve aydınlatma özelliklerinde bulunmaktadır. Modeller kanallı ya da kanalsız ve pervaneli veya santrifüj fanlı olabilir.

Duvar Kâğıdı: Duvarları süsleyip, güzelleştirmek için yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan, çeşitli malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen düz veya desenli kağıt. İyi korunursa uzun yıllar dayanıklı kalır. Uygulaması kolaydır, uygulama sırasında temizlik kolaylığı sağlar. Dekorasyon çeşitliliği vardır.

Duvar: Çeşitli binalarda taş, tuğla ve bloklardan değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme duvar olarak düşey şekilde örülen elemanlar. Duvar, yapının dışarıyla irtibatını kesen, yapıyı dış etkilerden koruyan ve mahalleri birbirinden ayıran yapı elemanıdır.

Duş Teknesi: İnsanların ayakta pratik bir şekilde yıkanabilmeleri için imal edilmiş vitrifiye gerecidir. Batarya duş başlığından fışkıran su taneciklerinin vücuttaki dinlendirici etkisi, kirli suyun sürekli akıp gidişi ve su kullanımında belirli ölçüde tasarruf sağlayabilmesi gibi nedenlerle duş pek çok kimse tarafından tercih edilen bir yıkanma şekli olmuştur. Duş tekneleri dökme demir, emaye, polyester döküm, akrilik ve seramikten imal edilirler.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü