Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde Düğüm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Düğüm nedir? Düğüm ne demek? Düğüm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Düğüm Terimi Hakkında Bilgiler
Tiyatro Terimi Olarak Düğüm:
Bir oyunda gerilim arttığı, işlerin karıştığı, çapraştığı yer.Düğüm öğesi, çatışmalardan,çevrilen dolaplardan,bir takım gözlerden elde edildiği gibi, kişilerin karakter özellikleriyle de yaratılabir.
Bilgisayar Terimi Olarak Düğüm:
Bilgisayar ağına bağlı, ve adresi verilerek erişilebilen cihaza verilen isim. anasistem (host), yöneltici (router).
Denizcilik Terimi Olarak Düğüm:
Halat kendi bedeni üzerine kros yapılır. Çımalardan bir tanesi bu krosun içerisinden geçirilip sıkıştırılması işlemidir. Bağlama çeşitleri:
1-Kazık Bağı 2-Çifte Kazık Bağı 3-Foralı Kazık Bağı 4-Sancak Bağı 5-Yoma Bağı 6-Camadan Bağı 7-Kropi Bağı 8-Anele Bağı 9-İzbarço Bağı 10-Belde İzbarço Bağı 11-Barbarişka Bağı
Sanat Terimi Olarak Düğüm:
Halının her ilmik birimine verilen ad.
Benzer Tiyatro Terimleri
Dükkan: 1- Doğaçlamaya dayanan Türk tiyatrosu argosunda tiyatro yapısı.
2- Orta Oyun'da iş yerini belirten, yalnızca iki alçak kanadı bulunan 1 arşınlık (yaklaşık 68-70 cm.) bir peyke.Önünde aralıksız bir alçak iskemle bulunur.
Düşçülük: XX. yüzyıl başlarında ortaya çıkan, öyküleri düşteki gibi silik, karışık, usdışı ve fantezi yanı zengin olan kısa süren bir sanat eğilimi.
Düşünce Oyunu: Bir ana düşünce çerçevesinde geliştirilen oyun. Olay dizisi, kişiler ve konuşma örgüsü yalnızca ortaya konulmuş olan ana düşünce için vardır. Sahneleme olanağı az olan, daha çok okunmaya elverişli bir anlayış benimser.
Düzeltme: Oyun seyirci karşısına çıkartıldıktan sonra görülen bazı aksaklıkları düzeltmek için yapılan ek çalışma.
Düzen Açıklaması: Yazarın oyun betiğinde, yere, girişlere, çıkışlara, dekora, giysilere, donatımlıklara, müziğe, çeşitli etmenlere, kişilerin görüşlerine ve davranışlarına ilişkin genellikle ayraç içinde yaptığı açıklama.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü