Eğitim Sitesi

Dünyanın Yıllık Hareketi Nedir? Dünyanın Yıllık Hareketi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Dünyanın Yıllık Hareketi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Dünyanın Yıllık Hareketi nedir? Dünyanın Yıllık Hareketi ne demek? Dünyanın Yıllık Hareketi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Dünyanın Yıllık Hareketi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Dünyanın Yıllık Hareketi:

Dünya ekseni çevresinde hareket ederken aynı zamanda saat ibresinin tersi yönde, Güneş'in çevresinde de döner. Bu hareketini elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamlar. Buna 1 Güneş yılı denir. dersimiz.com Dünya'nın yıllık hareketi sırasında, Güneş'in çevresinde çizdiği yörünge düzlemine ekliptik denir. Yörünge şeklinin elips olması nedeniyle Dünya yıllık hareket sırasında Günöte - Günberi konumuna gelir.


Benzer Coğrafya Terimleri

Ekonomi Haritaları: Dünya'nın bütününün ya da bir bölümünün ekonomik özelliklerini gösteren haritalardır. Bu haritalar yardımıyla endüstri kuruluşlarının türü, sayısı, dağılışı, çalışanların sayısı hakkında bilgi edinilir.

Eksosfer (Jeokronyum): Atmosferin en üst tabakasıdır.

Enlem: 1- Dünya üzerindeki herhangi bir noktanın başlangıç paraleli olan Ekvator'a uzaklığının açısal değeridir. Q açısı, D noktasının Ekvator'a olan uzaklığının açı cinsinden değeridir ve D noktasının enlem derecesini verir. Örnek : Q açısının değeri 45 ° ise, D noktasının enlem derecesi 45° dir.

2- Dünya üzerinde her hangi bir noktanın ekvatora olan uzaklığının açı cinsinden değerine Enlem denir. Derece, dakika ve saniye olarak ifade edilir.

Epirojenez: 1- Yer kabuğunda meydana gelen geniş alanlı alçalma ve yükselmelerdir. Aynı zamanda kıta oluşum sürecine verilen addır.

2- Karaların toptan alçalması ya da yükselmesi olayına epirojenez denir.

Erime Dolini: Kalker yüzeyler üzerinde, yağış sularının eritmesiyle oluşan karstik şekildir. Erime dolinlerinin tabanında yüzey sularının derine doğru sozdığı çatlak ve delikler bulunur. Dolin tabanlarında erimeden geriye kalan killi materyalin birikmesiyle oluşan terra rossa toprakları bulunur.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü