Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Duyum terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Duyum nedir? Duyum ne demek? Duyum hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Duyum Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Duyum:
Organizmanın iç ve dış çevreden gelen uyarıcıları duyu organı aracılığı ile alıp sinirsel enerji haline dönüştürmesi sürecine duyum denir.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Duyum:
Kişinin duyular yoluyla elde ettiği izlenim.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Duyumun Eşiği: Duyu organlarının bir uyarıcıyı almaya başladığı sınırdır.
Duyusal Uyum: Duyu organlarının çevredeki uyarıcılara alışkanlık göstererek, onlara tepki vermemesidir.
Düalizm (ikicilik): Materyalizmle idealizm arasında bir uzlaşma çabasıdır. Descartes'a göre varlık madde ve ruh olmak üzere iki cevherden oluşur. Ruhun işlevi düşünmek, maddenin işlevi uzayda yer kaplamaktır. Evrendeki nesne dünyasındaki varlıklar salt madde, Tanrı ise salt ruhtur. İnsanda madde ve ruh bir aradadır.
Dürtü: 1- Fizyolojik olan ve tüm canlılarda görülen güdülenme durumları. Örnekler; açlık ve susuzluk.
2- Organizmadaki eksikliği gidermek için doğan güçtür.
3- Davranışa veya faal çabalamaya iten güç.
Düşünme: Olay ve nesneler yerine onların simgelerini (işaretlerini) kullanarak yapılan zihinsel bir işlem ve sorunlara çözüm arama yoludur. Düşünme yeteneği en fazla olan canlı insandır. Fare, maymun gibi üst düzey canlılarda da düşünme yeteneği vardır. Fareler eski deneyimlerinden yararlanarak karşılaştıkları problemleri çözebilirler.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü