Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Ecir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ecir nedir? Ecir ne demek? Ecir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ecir Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ecir:
1- Yapılan ibadetler, güzel ameller ve davranışlar karşılığında Allah'ın kullarına verdiği mânevî mükafat, ahiret mükâfatı, sevap.
2- Belli bir anlaşma üzere, yaptığı işin karşılığında alınan ücret.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Esmâ-i Hüsnâ: Yüce Allah'ın en güzel, en şerefli isimleri anlamına gelir.
Ezan: 1. Namaz vakitlerinin girdiğini bildirmek üzere müezzin tarafından okunan ve özel sözlerden oluşan dini bir davettir.
2. Müslümanlıkta namaz vaktini bildirmek için müezzinin yüksek sesle yaptığı çağrı.
Farz: 1. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimizin hadislerinde kesin olarak yapılmasını emrettiği işlere farz denir. Yapılması din yönünden kesin şekilde gerekli olan herhangi bir görevdir. Farz-ı Ayn ve Farz-ı Kifaye diye ikiye ayrılır.
2. İslam dininde, özür olmadıkça yapılması zorunlu, yapılmaması günah sayılan ibadet. Farzların yapılmasında büyük sevaplar vardır. Özürsüz olarak yapılmamaları, Allah'ın azabını gerektirir.
3. Dinde yapılması kesinlikle istenilen terki de kesinikle yasaklanan işlerdir. Farzı yerine getiren sevap kazanır, terkeden ise günahkar olur. Farzı inkar eden kimse ise dinden çıkar. Namaz, oruç, zekat, ana-babaya itaat... Gibi
4. İslâm dînince,yapılması kesin yasak olduğu Kur'an'daki ayetlerle sabit olunan hal ve davranışlardır.Bunlardan bazıları; Hırsızlık, Bir insanı öldürmek,Alkol kullanmak,Kişinin, geçimini faiz ve kazancı nereden geldiği belli olmayan haram lokmalardan temin etmemesi, Zina,Gıybet (dedikodu)vs. yasaklardan kaçınması, Allah'ın emrettiği ölçülerde tesettüre sadık kalması, Namaz kılması, Ramazan orucunu tutması, Zekât'ını vermesi vb. emirlere FARZ denir.
Fasık: 1-Allah'ın emir ve yasaklarına riayet etmeyen kimse.
2-Açıkça günah işlemekten çekinmeyen, âsî, günahkâr mü'min
3- Günahkar, büyük günahları işleyen, küçük günahlarda ısrar eden, tevbe etmeyen kimse.
Fıkıh: 1- Kişinin amel yönünden faydasına ve zararına olan şeyleri bilmesidir.
2- Dinde yapılması ve sakınılması lâzım gelen işleri bildiren ilim. İslam Hukuku.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü