Eğitim Sitesi

Efekt Nedir? Efekt Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sunuculuk-Televizyonculuk terimleri sözlüğümüzde Efekt terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Efekt nedir? Efekt ne demek? Efekt hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Efekt Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Efekt:

Yapım içeriğine katkıda bulunmak veya dikkat çekmek amacıyla yapay olarak oluşturulan veya zenginleştirilen sesler, görüntüler ve/veya grafikler.


Müzik-Dans Terimi Olarak Efekt:

Seslerin doğal kaynakların dışında mekanik optik, mekanik, kimyasal yöntemlerle gerçekleştirilmesi.


Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

Etkileşimli Ortam: Kullanıcının oluşturduğu, metin, grafik, animasyon, video, ses gibi içeriklere gerçek yanıt verebilen, kullanıcı ile ortam arasında iki yönlü iletişime imkan tanıyan sayısal, bilgisayar tabanlı sistemler üzerinde çalışan ürün veya hizmetler.

Görüntü Geçişi: Farklı kameraların ya da görüntü kaynaklarının verdiği görüntüleri birbirine eklemek suretiyle birinden diğerine değiştirerek bir görüntüden diğerine geçmek.

Görüntü Mikseri (Resim Mikseri): Çeşitli kaynaklardan gelen görüntü, resim, KJ çıktısı gibi girdilerin arka arkaya, eş zamanlı, kurgulu olarak kaydının yapılmasını veya gösterilmesini sağlamak için kullanılan cihaz.

İnternet Ortamı: Yayının abonelere ve/veya alıcılara, dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayarlar sistemlerini birbirine bağlayan internet ağı için kullanılan protokoller aracılığı ile iletildiği ortam.

IPTV (Internet Protocol Television): Radyo, televizyon yayınları ile isteğe bağlı yayın hizmetlerini genişbant iletim ve erişim teknolojileri kullanarak belli bir hizmet kalitesinde, özel yönetilen bir ağ üzerinden, DVB-IPTV standartlarında abonelere veya izleyicilere, internet protokolü (IP) uygulanarak set üstü cihaz veya bütünleşik TV alıcıları ile alınmasına imkân tanıyan yayın.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü