Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Eğitim Toplumbilimi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Eğitim Toplumbilimi nedir? Eğitim Toplumbilimi ne demek? Eğitim Toplumbilimi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Eğitim Toplumbilimi Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Toplumbilimi:
Toplumbilimin ilkelerini, kurallarını, ulusal ve çevresel düzeydeki eğitim sorunlarına uygulayan ve genellikle çevre-okul ilişkileri, öğretmenin toplumsal görevi, okulun toplumdaki yeri, okul etkinliklerine biçim veren toplumsal etkenler, küme çalışmasının önemi vb. konular üzerinde inceleme ve araştırmalar yapan toplumbilim dalı.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Eğitim Filmi: Belli eğitim ilke ve amaçları göz önünde tutularak tasarlanan ve yapılan film.
Eğitim Maliyesi: 1. Eğitim gelir ve giderlerine ilişkin sorun ve uygulamalarla uğraşan bilgi kolu.
2. Okulların para işlerinin yönetimi.
Tiyatro Eğitimi: Tiyatroyu, kaynağı, tarihsel gelişmesi, kuralları, gereçleri, tekniği ve çeşitli yönleriyle aydınlatmayı erek edinmiş eğitim yöntemi.
Özerk: 1. Yönetim bakımından kimi koşullar altında bağımsız hareket eden (eğitim kurumu).
2. Ahlak, ilişki ve davranışlarında usun yol göstericiliğini tanıyan (kimse).
Eğitim Ölçütü: Başlangıçta yetişkinler arasındaki okuma yazma oranı ve ortalama eğitim süresi olmak üzere iki değişkenle, daha sonra yalnızca okuma yazma oranıyla hesaplanan ve insani gelişim dizininde kullanılan ölçütlerden biri. krş. gönenç ölçütü, sağlık ölçütü
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü