Güncel Üniversite terimleri sözlüğümüzde Ekstern Eğitim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ekstern Eğitim nedir? Ekstern Eğitim ne demek? Ekstern Eğitim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ekstern Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler
Üniversite Terimi Olarak Ekstern Eğitim:
Yükseköğretimin belirli dallarında devam zorunluluğu olmaksızın saadece yarıyıl içi ve sonu sınavlarına katılarak sürdürülen bir eğitim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ,ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri ,ilgili Yükseköğretim Kurumları'nca düzenlenen mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde alırlar.
Benzer Üniversite Terimleri
Burslu Programlar: Genellikle vakıf (özel) üniversitelerde bulunan programlardır. Normalde yüksek ücretli olan programlarda kontenjan dahilinde kazanan öğrencilerden harç ücretinin alınmaması esasına dayanır. Burs miktarı %50 ya da %100 burslu olmaktadır. %100 bursluda öğrenci herhangi bir harç ödememektedir.
Vakıf Üniversiteleri: Bu üniversiteler çeşitli eğitim vakıfları tarafından kurulan özel üniversitelerdir. Harçları oldukça yüksek olup, tercih klavuzunda her üniversite harç miktarlarını belirtir.
Kredi: Kredi Yurtlar Kurumu tarafından, isteyen ve başvuru yapan öğrencilerden uygun görülenlere verilen ve sonradan ödemeli kredilerdir. Bu krediler iki çeşit olup, biri Katkı (Harç) kredisi, diğeri ise Öğrenim kredisidir. Katkı kredisi okul harçlarının karşılığı olarak verilirler. Bu krediyi alan öğrencilerin harçları KYK tarafından ödenir. Öğrenim kredisi ise öğrenciye eğitim ihtiyaçlarını karşılaması için aylık olarak ödenen paradır. Şu anki şartlarda krediler mezun olunduktan iki yıl sonra ödenmeye başlayıp, iki yıl boyunca üçer aylık taksitlerle ödenmektedir.
Bachelor of Science(BS, BSc): Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.
Bachelor of Education (BEd): Eğitim Fakültesi lisans derecesi
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Üniversite Terimleri Sözlüğü