Eğitim Sitesi

Ekzogami (dışarıdan evlilik) Nedir? Ekzogami (dışarıdan evlilik) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Ekzogami (dışarıdan evlilik) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ekzogami (dışarıdan evlilik) nedir? Ekzogami (dışarıdan evlilik) ne demek? Ekzogami (dışarıdan evlilik) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Ekzogami (dışarıdan evlilik) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ekzogami (dışarıdan evlilik):

Seçilen eşin akraba grubu dışından olması durumudur.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Embesil (Budala): Yaklaşık 20 - 49 zeka bölümüne sahiptirler. Belirli oranlarda da olsa gereksinimlerini karşılayabilirler. Yeme, içme, giyinme, soyunma gibi becerileri kazanabilirler. İleriki yaşlarda da 5 - 6 grubundaki çocukların davranışlarını gösterirler.

Emek: 1- Doğal kaynakları işleyen, biçimini ve yerini değiştiren, adedini çoğaltan kas gücü yani iş gücüdür. Bir mal ya da hizmetin üretiminde verilen emek değerin belirlenmesinde etkili olur. Örneğin el dokuması halı çok emek verilerek üretildiği için fabrikasyon halıdan daha değerlidir.

2- İnsanın kendisini yada doğayı belli bir amaca yönelik olarak değiştirmek için giriştiği bilinçli eylemlilik süreci.

Empirizm (Deneycilik): Doğru bilgiye duyu verileri ve deneyle ulaşılabileceğini savunan akımdır. İnsan aklında doğuştan bilgi olmadığını ve bilgiye dış dünyadan gelen deney verileri ile ulaşılabileceğini ileri sürer. Bilginin kaynağı deneydir. Empirizm deneye dayanan fiziği temel alır. Empirizmin ilk örnekleri ilkçağda Epiküros'ta görülür. Ona gör bütün bilgilerin ilk kaynağı duyudur.

Endogami (içerden evlilik): Seçilen eşin akraba grubu içinden olması durumudur.

Endüstri (Sanayi) Psikolojisi: Üretimde verimi artırmak amacıyla, insan emeğinin daha üretken hale getirilmesi endüstri psikolojisinin konusuna girer.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü