Eğitim Sitesi

EMU (Yazılım) Nedir? EMU (Yazılım) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Uydu terimleri sözlüğümüzde EMU (Yazılım) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. EMU (Yazılım) nedir? EMU (Yazılım) ne demek? EMU (Yazılım) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

EMU (Yazılım) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak EMU (Yazılım):

EMU, CAM'ın yaptığı işi gören bir Hex; yani makine dilinde bir programdır. Programın içinde bu paralı televizyonları izleyebilmek için gerekli yazılımların dışında menülerde dolaştığınızda karşılaştığınız uydular, transponderlar (TP), frekanslar, kanallar, keyler (yani paralı yazılımları izlemek için gerekli anahtar harfler-rakamlar), görüntü özellikleri, arka planlar, hareketli sistemler için gerekli komutlar vs. bulunur.


Benzer Uydu Terimleri

Common Intermediate Format (CIF): Hem PAL hem de NTSC den nispeten kolayca çıkartılabilen CCITT nin kabul ettiği bir ara televizyon sunum formatı. Örnek sayısı 625 satırlık avrupa sisteminden, saniyedeki çerçeve sayısı ise 525 satırlık amerikan sisteminden alınarak 360x288 ve 29.97 Hz'lik ortak CIF standardı elde edilmiştir.

Ara Kablo (RS-232 kablo): Ara kablo; yazılımı internetten indirdikten sonra, PC'nizdeki hard diskten, seri port iletişim kuralları ile bir program yardımıyla uydu alıcısının EPROM'una yüklemek için gerekli kablodur.

FTA: Şifresiz kanal demektir. Bazı receiverler sadece bu özelliği taşıdığından şifreli kanalları bu özellikteki receiverlerle izleme imkanı yoktur.

Common Interface (CI): Modül takılabilir anlamına gelen Common Interface kelimelerinin kısaltılmışıdır. Yani bu özelliğe sahip receiverlerde modül (cam) takmak için uygun boşluk ya da boşluklar mevcuttur.

Feed: Anten kolları üzerinde bulunan ve antenden gelen sinyalleri toplayan ekipman.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Uydu Terimleri Sözlüğü