Eğitim Sitesi

Epidermal Nedir? Epidermal Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Epidermal terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Epidermal nedir? Epidermal ne demek? Epidermal hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Epidermal Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Epidermal:

Epidermisten köken alan, epidermis yapısından olan.


Benzer Biyoloji Terimleri

Epifiz: Omurgalılarda beynin tabanında bulunan ve melatonin hormonu salgılayan iç salgı bezi.

Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya epitelyosit denir. Epiteldokunun çeşitli işlevleri aşağıda verilmiştir.

➢ Vücudun ve organların iç ve dış yüzeylerini sararak dış etkilerden korur.
➢ Endokrin ve ekzokrin salgı bezlerinin yapısını oluşturarak salgı yapar.
➢ Sindirim ve boşaltım organlarında bulunan epitel doku, maddelerin emilimini sağlar.
➢ Bazı epitel dokular, duyu hücreleri aracılığıyla duyu alma ve kasılma işlevini yapar. İşlevlerine göre epitel doku; örtü epiteli, salgı epiteli, miyoepitel ve nöroepitel olmaküzere 4 gruba ayrılır.

Eşey Hücresi: Dişi ya da erkek eşey organlarında meydana gelen ve birleşerek döllenmiş yumurtayı oluşturacak dişi ya da erkek hücre. Üremeden sorumlu hücre, gamet.

Fallopi Tüpü: 1. Yumurtalığı döl yatağına bağlayan, döllenmenin gerçekleştiği kanal.

2. Yumurtalıktan atılan yumurtanın geçtiği kanala fallopi tüpü (yumurta kanalı) denir. Memelilerde döllenme fallopi tüpünde gerçekleşir.

Gonat: Eşey organları, üreme hücreleri olan yumurta ve spermin oluşturulduğu üreme organıdır. Erkek üreme organı testis, dişi üreme organı ise yumurtalık adını alır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü