Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Epoke terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Epoke nedir? Epoke ne demek? Epoke hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Epoke Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Epoke:
Yunanca kökenli “epoke” kelimesini Husserl, araştırma esnasında, fenomene ilişkin ön varsayımlardan ve yargılardan uzak durmak anlamında kullanır. Epoke, bir olguyla karşılaşılması durumunda ön yargılardan sakınmak için bir bakış açısı kazandırır. Epokenin amacı, araştırmacıya "şeylerin kendisini" tanımlama olanağı sunar ve bizlere, doğal tutumumuzdan ya da bizi sarmalayan dünyaya dair tüm sanılarımızdan kaçınma olanağı tanır.
(Aktaran Yüksel ve Yıldırım, 2015, s. 6-7)
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Esrime: Kişinin kendinden geçmesi; duyulur dünyanın dışına çıkarak kendini Tanrı'yla birleşmiş sayması durumu.
Tümel Uzlaşım: Bir önermenin doğruluğu, herkesin veya çoğunluğun kabul ettiğidir.
Kynik Okulu: Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşımak için Sokratesçi Okullar kurmuşlardır.
Kynik Okulu, Antisthenes'in kurduğu okulun adıdır. Kynik okulunun kurucusu olan Antisthenes, insanın gereksinimlerini en aza indirgeyip, doğaya uygun, kendi kendine yeter ve sade bir yaşam geçirerek yaşaması gerektiğini savunur.
Kyrene Okulu: Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşımak için Sokratesçi Okullar kurmuşlardır.
Kyrene Okulu, Aristippos'un kurduğu okulun adıdır. Kyrene okulu kurucusu Aristippos insanın her şeyden sevinç duymasını ve kendine haz verecek her şeyi yapmasını öğütler.
Budun: Aralarında dil, kültür ve töre birliği olan, soy ve boy yönünden de birbirine bağlı insan topluluğu. Kavim.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü