Eğitim Sitesi

Ergenekon Destanı Nedir? Ergenekon Destanı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Ergenekon Destanı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ergenekon Destanı nedir? Ergenekon Destanı ne demek? Ergenekon Destanı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Ergenekon Destanı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ergenekon Destanı:

Türkler'in en tanınmış, en yaygın destanlarından biridir. İslamiyet öncesi Türk edebiyatının en önemli örneklerinden biridir. Ergenekon Destanı'nda bir savaşta soyları kırılan Göktürkler'in korunaklı bir yer olan Ergenekon'a sığınmaları, burada 400 yıl yaşadıktan sonra çoğalıp dünyaya yayılışlarının öyküsü anlatılır.


Benzer Tarih Terimleri

Eros: Yunan Mitolojisi'nde aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'in oğludur. Ok ve yay taşıyan ve insanların yüreklerine ok atarak onların aşık olmasını sağlayan, kanatlı bir erkek çocuk olarak tasfir edilen aşk tanrısıdır.

Esame: Kapıkulu askerlerinin, ana kütükte kayıtlı olan adlarıdır. Kayıtlı olan bu askerlere üzerlerinde kimlikleri ve ulufe (Yeniçerilerin üç aydan üç aya aldıkları maaş) dereceleri yazılı bir kağıt verilirdi. Yeniçeri Ocağı'nın bozulmasından sonra esame kağıtları alınıp satılmaya başlanmıştır. II. Mahmut bu ocağı kaldırana kadar bu alım satıma engel olunamamıştır.

Esham: İlk kez Osmanlı Padişahı III. Mustafa zamanında çıkarılan iç borçlanma senetlerine verilen addır.

Esir Pazarı: İstanbul'da esirlerin (kölelerin) alınıp satıldığı alandır. 1847 yılında Osmanlı Devleti'nde esir ticaretinin bir fermanla yasaklanması üzerine kapatılmıştır.

Eskiçağ: İnsanlık arihinde yazının bulunuşuna kadar geçen süre.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü