Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Eşik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Eşik nedir? Eşik ne demek? Eşik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Eşik Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Eşik:
Kapı boşluğunun altında boydan boya giden ve kapının ayırdığı iki hacmin döşemelerinden biraz yüksekçe olan kısım.
Biyoloji Terimi Olarak Eşik:
Bir uyartının, duyum meydana getiren ya da algılanabilen alt sınır değeri.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Eşik:
Genel olarak tepkinin ortaya çıkmasında etkili olan ruhsal, fizyolojik nokta. Duyu organının tepkide bulunduğu uyarıcı şiddeti sınırı. Kişinin uyarıcılarda fark ettiği en düşük enerji düzeyi.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Eşik:
Başlangıç yeri, başlangıç noktası.
İnşaat Terimi Olarak Eşik:
1.Kapı boşluğunun altına gelen ve kapının ayırdığı iki hacmin döşemelerinden biraz yüksekçe olan kısım.
2. Bu yükseltinin yeri.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Estetik: Yapıya kullanışlılık, sağlamlık dışında kazandırılan genel görünüm. Güzellik, doğa ve sanat eserlerine özgü olmak üzere iki türlüdür. Estetiğin asıl konusu, sanat yapıtlarındaki güzelliktir.
Esneklik: Fleksibilite. Bir cismin, üzerindeki yükün kaldırılmasıyla ilk durumuna dönmesi özeliği; esnek olma hali elastiklik, elastisite.
Eskiz: Bir tasarımın ön taslağı. Mimari projenin en önemli çalışma dönemidir ve bu çizimlere taslak da denir.
Ergonomi: İnsan-iş ilişkilerini ve özellikle vücudun yeteneklerine uygun ve en az yorulmayla çalışmayı sağlamak amacıyla makine, sandalye, masa vb. tasarımını kapsayan inceleme alanı.
Epoksi: Epoksi, suya, asitlere ve alkaliye dirençli, zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Çatlağa doldurulmuş epoksi yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki tarafını çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler. Cam veya karbon elyaf ile epoksi birlikteliği mükemmel mekanik dayanıklılığa sahiptir. Bu yüzden uzay ve havacılık teknolojilerinde ve denizcilik alanında çok kullanılır. Genellikle iki bileşenli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer ve bir iki hafta içinde kürlenerek nihai sertliğe ulaşır. Epoksi, inşaat alanında da çok yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Çatlakların doldurulmasında, sonradan betonun içine eklenecek çelik donatıların yerleştirilmesinde (filiz ekimi) kullanılır. Betonarme içine ekilen donatılar için çekme mukavemetleri oldukça yüksektir. Epoksi, ayrıca boya veya astar olarak da uygulanmaktadır. Epoksi; endüstriyel üretim tesisleri, gıda üretim tesisleri, tekstil fabrikaları, ilaç fabrikaları, entegre büyükbaş hayvan çiftlikleri süt sağım ve sağmal üniteleri, hastaneler, okullar, elektrik santralleri, depolar, yükleme boşaltma alanları, montaj alanları, oto galeri, gösteri alanları, boyahane ve bakım üniteleri, otoparklar, servis alanları ve benzeri tesislerde, betonun aşınma, darbe ve kimyasal dayanımını arttırmasından ötürü zemin kaplaması olarak da da kullanılmaktadır. Kaplanmış alanların, tozumazlığın artması, çeşitli sıvıların emiliminin ortadan kalkması, kolay temizlenebilmesi ve bakteri oluşumunun engellenmesinden dolayı hijyen standartları yükselir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü