Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Esnaf terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Esnaf nedir? Esnaf ne demek? Esnaf hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Esnaf Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Esnaf:
İster gezici, ister bir dükkan veya bir sokağın belli bir yerinde sabit olsun, iktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı ancak geçimini sağlamaya yetecek derecede az olan sanat ve ticaret sahipleri.
Hukuk Terimi Olarak Esnaf:
ister gezici, ister bir dükkan veya bir sokağın belli bir yerinde sabit olsun, iktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı ancak geçimini sağlamaya yetecek derecede az olan sanat ve ticaret sahipleridir.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Esnaf:
Kendi emeği ve sermayesini kullanan, yanında az sayıda işçi çalıştıran, küçük sermaye ve zanaat sahibi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Esnaf:
Küçük sermaye ve sanat sahibi.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Esnaf:
Dükkân işleten ve küçük el sanatlarıyla geçinen kişi.
Tarih Terimi Olarak Esnaf:
El zanaatları veya küçük ticaretle geçinen kimseler.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Esnaf Kefalet Kooperatifleri: Türk esnafı ve sanatkârlarının, finansman ihtiyacını, dolaylı — dolaysız biçimde karşılamak üzere tesis edilen, Ticaret Bakanlığı ve bir devlet bankası olan Türkiye Halk Bankasının denetimi altında faaliyet gösteren kooperatifler.
Esnek Çalışma: İşin niteliği ve yapısına göre, gerek çalışma zamanları, gerekse mekân kullanımı açısından, çalışan insana, iş hukuku düzenlemeleri veya işverenin müsamahası çerçevesinde, çalışma hayatının düzenlenmesine yönelik verilen standart dışı uygulama biçimleri.
Etkilenme Bölgesi: 2960 sayılı Boğaziçi Kanununa göre, öngörünüm ve geri görünüm bölgeleri dışında 22/07/1983 tarihli ve 1/5000 ölçekli nazım planında gösterilen ve Boğaziçi Sahil Şeridi, öngörünüm ve geri görünüm bölgelerinden etkilenen bölge.
Etkinlik: Bir işletmenin veya örgütün tanımlanmış amaçlarına ve stratejik hedeflerine ulaşmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerin sonucunda, bu hedef ve amaçlara ulaşma derecesini belirleyen bir performans boyutudur. Kurumun amaçlarına ve hedeflerine ulaşım derecesi olduğu için de aslında etkinlik, toplam performans göstergesi.
Etnik Ayniyet: Bir etnik gruba sempati beslemek, manevî yakınlık hissetmek veya onun üyesi olduğunu düşünmek.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü