Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Etnoloji terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Etnoloji nedir? Etnoloji ne demek? Etnoloji hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Etnoloji Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Etnoloji:
Eski ve yeni toplumların kültürlerini inceleyen, maddi ve manevi kültür unsurlarını sistemli olarak açıklama, karşılaştırmalar yapmak suretiyle insanlığın kültür tarihini esas alan bilim dalı. Halk bilgisi.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Etnoloji:
İnsanların milletlere ayrılışını; bunların nereden çıktığını, oluşumunu, yeryüzüne yayılışını, aralarındaki niteliklerini inceleyip karşılaştıran ve sınıflayan bilimdir.
"Irkların kökenini, biyolojik ve fiziksel özelliklerini ve değişimlerini antropoloji inceler. Etnoloji ise ırkların türeyişi, dağılışı, faaliyetleri ve ilişkileriyle de ilgilenir. Yani ırkların kültürel ve toplumsal özellikleri etnolojinin konusudur.Türklerin beyaz ırktan gelmesi antropolojinin bulgusudur. Türklerin kendilerine has bir bozkır kültürüne sahip olmaları bu yönleri sayesinde başka milletlerden ayrılmaları ise etnolojinin konusudur."
Tarih Terimi Olarak Etnoloji:
Toplumların (halkların) yapısını, kültür özelliklerini ve köklerini inceleyen halk bilimidir. Halkları ve kültürlerini sınıflandırır, onların kaynaklarını ve dağılımlarını, göç eylemlerini ve yayılışlarını araştırır.
Benzer Coğrafya Terimleri
Fay Kuşağı: Üzerinde çok sayıda fay bulunan, yer üstünde ve yer altında devam eden kuşak.
Gondwana: Pangaeon'un ikiye ayrılmasıyla güneyde oluşan kara parçası.
Gelenek: Bir toplumda, zaman içinde meydana gelen kültür birikiminin sonucunda oluşmuş davranışlar bütünü.
Güneş Pilleri: Güneş ışınımını doğrudan elektrik enerjisine çeviren aygıtlar.
Hidrofonik(Hidroponik) Yöntem: Bazı tarım ürünlerinin, bitkilerin toprak olmaksızın su içinde üretilmesi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü