Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde Eylem Oyunu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Eylem Oyunu nedir? Eylem Oyunu ne demek? Eylem Oyunu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Eylem Oyunu Terimi Hakkında Bilgiler
Tiyatro Terimi Olarak Eylem Oyunu:
Karakterler yoluyla değil de,dış eylemle gelişen oyun.Kişilerin yapılarından gelmeyen ,durumların gerektirdiği ya da istem dışı davranışlardan,eylemlerden gelişen oyun.Bu oyunlarda olaylar ön plandadır.
Benzer Tiyatro Terimleri
Fabula: Latincede yapıt,öykü,söylence ve masal anlamlarına gelir.Aristoteles'e göre ,fabel bir eyleme öykünme ,olayların birbirine nedenlere bağlı olarak düğümlenişidir.
Fars: Olayların örgüsü daha çok halk zevkini okşayan, basit, hareketli komedi. Güldürü ögesi daha çok hareketlerden ve nüktelereden çıkan oyun; düşünceden çok göze ve duyulara yönelir. Vurgu kişiyi karikatürleştirerek ve olayları abartarak elde edilir.
Fısıldayıcı Defteri: Fısıldayıcının elinde bulunan, betikle birlikte oyuncuların sahnedeki durumlarını gösteren defter.
Figüran: Bir oyunun kalabalık sahnelerini doldurmak icin kullanılan, bazen birkaç söz söyleyen, çoğu kez de konuşmayan tamamlayıcı roldeki oyuncu.
Fiziksel Hareketler Yöntemi: Stanislavski oyunculuk dizgesinde psikofiziksel işlemin fiziksel yanı.Duyguyu yakalmak icin fiziksel hareketten yararlanma olgusu.Bu çalışmanın dokuz oğesi vardır.
1-Büyüleyici "eğer",
2- Belirli Ortam,
3- İmgelem,
4- Dikkati Odaklama,
5- Gercek ve İnanma,
6- Duygu-Düşünce Alışverişi,
7- Duruma Uyma,
8- Hız (Dış)-Tartım(iç),
9- Duygu Belleği .
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü