Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Fecr-i Ati Edebiyatı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fecr-i Ati Edebiyatı nedir? Fecr-i Ati Edebiyatı ne demek? Fecr-i Ati Edebiyatı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Fecr-i Ati Edebiyatı Terimi Hakkında Bilgiler
Edebiyat Terimi Olarak Fecr-i Ati Edebiyatı:
"Sanat şahsi ve mahremdir" ilkesinden yola çıkarak 1908'den sonra yayımlanmaya başlayan Servet-i Fünun dergisinde yazılar yayınlamaya başlayan sanatçılara verilen ortak isimdir. Yakup Kadri, Ahmet Haşim, Hamdullah Suphi ve Fuat Köprülü bu topluluğu oluşturan yazarlar arasında yer alır.
Benzer Edebiyat Terimleri
Fenafillâh: "Ölmeden önce ölmek" anlamına gelir. Tasavvuf inancına göre, evrende Tanrı'nın vücudundan başka gerçek vücut yoktur ve insan er ya da geç Tanrı'ya geri dönecektir. İşte bu dönüşe Fenafillâh denir. Allah'ın varlığı içinde yok olma.
Ferd: Divan edebiyatında başka beyitlere bağlı olmayan beyitlere verilen ad.
Garipçiler: 1941'de Orhan Veli, M. Cevdet Anday ve Oktay Rifat üçlüsü, şiirde varolan aşırı duygusallığa, şairaneliğe, basmakalıp söyleyişe başkaldıran şiirlerini Garip adıyla bir kitapta topladılar. Kitaba koyulan Garip adı zamanla hem üç şairi yansıtan bir kimlik kazandı hem de Türk şiirinde yeni başlayan akımı yansıttı.
Geçer Anlam: Bir sözcüğün herkesçe bilinen ve kullanılan anlamına verilen ad.
Genelleme: Anlatılan konuyla tam bağlantısı bulunmayan bir takım düşünceler ortaya sürme.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü