Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Feng Shui terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Feng Shui nedir? Feng Shui ne demek? Feng Shui hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Feng Shui Terimi Hakkında Bilgiler
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Feng Shui:
Yaşanılan iç ve dış mekânların yaşamı pozitif yönde etkilemesi için oluşturulan tekniklerdir. Feng Shui ile ortamdaki uyumu sağlamak amaçlanır. Sağlık, mutluluk, ilişki düzeni ve zenginlik hedeflenir.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Feng Shui:
Sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir. Feng Shui, yerküreyle uyum içinde yaşama sanatı ve pratiği anlamına gelir. Böylesine bir uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Feng shui inanışına göre yaşamak ve çalışmak için doğru yeri seçerseniz yaşamınız neşe ve bollukla dolar. Yerkürenin rüzgarları ve sularıyla uyum içinde yaşamak kendimize mutlu, olumlu yaşamlar yaratmak anlamına gelir. Feng shui'nin bin yıllar öncesine dayanan bir tarihi vardır. Genel olarak yalnızca Doğu'da uygulanmış, Batı'da batıl inanç muamelesi görmüştür. 20. yüzyılda dünyada yayılmıştır ve şu anda tarihinde en popüler olduğu dönemi yaşamaktadır.
Benzer Sağlık-Tıp Terimleri
Fizyoterapi: Balneoterapinin önemli bir unsuru da rehabilitasyon ya da fizyoterapidir. Fizyoterapi kişiye özel fizyoterapi odasında uygulanabileceği gibi, grup egzersizi olarak termal havuzda da uygulanabilir. Egzersizler profesyonel rehabilitasyon uzmanlarının denetim ve gözetiminde yapılır. Amacı, hastanın hareket yeteneğini doğal haline döndürmek, ya da en azından olabildiğince artırmaktır.
Floating Havuzu: Flotation sisteminde 35.4 °C sıcaklıktaki suya katılan epsom tuzu, suyun yoğunluğunu artması, vücudun suya göre bağıl olarak hafiflemesi ve yerçekiminin sıfıra inmesi sonucu oluşan uçma hissi, zihnin boşalmasına yardımcı olarak metabolizmanın kendini yenilemesini ve bazı rahatsızlıkların ortadan kalkmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemde oda sıcaklığı vücut sıcaklığı ile aynı olduğu için sıcak ya da soğuk hissi uyandırmaz. Flotation terapisi renk terapisi ya da flotationa uygun bir müzik ile desteklenebilir. Pasif bir deneyim olan bu terapi sisteminde ortamın sükunetinden yararlanarak toplantı, sınav gibi günlük problemlere odaklanılarak zihinsel hazırlık yapılabilir, meditasyon veya nefes egzersizleri yapılabilir, akademik, teknik, sigarayı bırakma veya zayıflama programı bulunan ses kayıtları dinlenebilir. Günlük sağlık problemleri (baş, sırt, eklem ve kas ağrıları vb.) açısından da yan etkisi olmadığı için oldukça gelişme gösteren bir terapi sistemidir. Flotation terapisi üzerinde yapılan ilk araştırmalara göre beynin ürettiği toksin ve atıklar ile streste azalma sağladığı ve böylece bunlara bağlı hastalıklarda da riskin azaldığı bilinmektedir. Flotation terapisi kişinin kendini keşfetme sürecinin bir başlangıcıdır. Bir flotation terapisi sonrası hissedilen mutluluk ve yenilenme hissi dışında temiz bir zihin, hafıza ve konsantrasyon yeteneğinde gelişme, duyma hissinde keskinleşme gibi gözle görülemeyen olumlu etkileri de vardır. Bu olumlu etkiler yaklaşık üç hafta sürer. Ayrıca floating havuzunda hissedilen rahatlama hissinin tekrar hatırlanması da küçük bir flotation terapi etkisi yaratacaktır.
Frigidarium: Antik Roma hamamlarının soğuk bölümüne frigidarium denilir. Bu bölümde havuz da bulunur. Genellikle sıcak bölgelerden dönüşte tercih edilir.
Hamam: Orta Doğu kültürlerine ait geleneksel bir yıkanma ve temizlenme tesisidir. Kadın ve erkekler için ayrı hamamlar vardır. Hamam içinde küçük odalar bulunur. Hamam görevlileri ziyaretçiler ile bire bir ilgilenip kişilerin temizlenmelerinde yardımcı olurlar. Hamamlarda sabunla yıkanmak esastır. Hamam, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynar. Yalnız yıkanabilineceği gibi küçük gruplar halinde de yıkanılabilir.
Hidroterapi: Hidroterapi su ile tedavi anlamına gelir. Doğal kaynak sularının barındırdığı mineraller ile yapılan bu tedavi sistemine vücut pozitif tepki verir. Vücudun herhangi bir bölümünde uygulanan hidroterapi başka bölgelerde de etkisini gösterir. Hidroterapiyi, özel mesaj seanslarında, mineral banyolarda ve daha birçok aktivite içinde kullanmak mümkündür.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü