Eğitim Sitesi

Fermente Türk Sucuğu Nedir? Fermente Türk Sucuğu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Veteriner Hekimliği / Hayvancılık terimleri sözlüğümüzde Fermente Türk Sucuğu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fermente Türk Sucuğu nedir? Fermente Türk Sucuğu ne demek? Fermente Türk Sucuğu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Fermente Türk Sucuğu Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Fermente Türk Sucuğu:

Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.


Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

Tumbu Sineği: Afrika’da özellikle Sahra’nın güneyinde görülen, ergin sinekleri sarı esmer-kırmızımsı veya esmer renkte, 6-12 mm büyüklükte, genellikle kulübelerin ve verandaların tavanında bulunan günboyu seyrek olarak uçmalarına rağmen, sabahları ve ikindi vakti etkin olan, larvaları insan ve hayvanlarda deri miyazisine neden olan sinek türü, Cordylobia anthropophaga.

Sakatat: Kasaplık hayvanlardan elde edilen karaciğer, böbrek, beyin, dalak, testis, yürek, dil, yemek borusu dış kırmızı kası eti, diyafram kası, işkembe, bağırsak, paça, dil ve kelle gibi organ ve organ parçaları.

Kaliteli Silaj: Aneorobik ortam sağlanan, sirke kokusunu andıran rahatsız edici olmayan iyi bir kokuya sahip, doğal bitki rengi veya zeytin yeşili renginde, pH 3.8- 4.2 arasında ve kullanılan bitkide doku bütünlüğü olan silaj, iyi silaj.

Artezyen Suyu: Derin yer altı su tabakasına inilerek açılan kuyudan elde edilen basınçlı su, artezyen kuyu suyu.

Fiğ Samanı: Fiğ bitkisinin kurutulup saman makinesi veya başka yollarla öğütülmesiyle elde edilen kaba yem.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü