Eğitim Sitesi

Fizik Nedir? Fizik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fizik terimleri sözlüğümüzde Fizik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fizik nedir? Fizik ne demek? Fizik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Fizik Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Fizik:

Madde üzerine etki eden kuvvetlerin yol açtığı ve maddenin bileşiminde değişimin meydana gelmediği olayları inceleyen, mekanik, ısı, elektrik, manyetizma, ışık ve radyoaktivite gibi alt dalları olan bilim dalı.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Fizik:

Öğrencilere fizik biliminin temel ilkelerini kavratmak, doğa olaylarının niteliğini anlatarak doğanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak, yurdumuzun enerji ve zenginlik kaynaklarını tanıtmak ve birtakım teknik bilgi ve becerilerin günlük hayat sorunlarının çözümünde nasıl kullanılacağını açıklamak amacıyla orta dereceli okullar ile kimi yüksek okullarda okutulan ders.


Genel Türkçe Terimi Olarak Fizik:

1. Maddenin kimyasal yapısındaki değişiklikler dışında genel veya geçici yasalara bağlı, deneysel olarak araştırılabilen, ölçülebilen, matematiksel olarak tanımlanabilen madde ve enerji olgularıyla uğraşan bilim dalı: Fizik bilimi mekanik, ısı, ışık, elektrik ve manyetizma bölümlerine ayrılır.

2. İnsanın doğal yapısı.

3. Kişinin dış görünüşü.


Benzer Fizik Terimleri

Tersinir: Bir olayın ortaya çıkma şartlarındaki sonsuz küçük bir değişikliğin etkisiyle herhangi bir anda yön değiştirebilen (kimyasal, fiziksel ve mekanik dönüşüm).

Katıhal Fiziği: Yoğun haldeki maddelerin, özellikle kristal yapılı olan maddelerin elektriksel, manyetik, optik ve esneklik özelliklerini inceler. Bilgisayarlar ve telefonlarda her gün daha da küçülen işlemcilerin, elektronik parçaların gelişimi katıhal fiziği sayesindedir.Modern fiziğin en geniş dalıdır. İnceleme alanı amorf, cam ve sıvılara da genişletilmiştir.

Fotometre: Işık şiddeti bilinen bir kaynak yardımıyla, ışık şiddeti bilinmeyen bir başka kaynağın, ışık şiddetini bulmaya yarayan araçlara fotometre denir. Değişik fotometreler vardır. Bunlardan en çok kullanılanları, yağ lekeli fotometre ile küresel fotometredir. Yağ lekeli fotometreye bunsen (bunzen)'in yağ lekeli fotometresi de denir.

Düğüm Çizgisi: Dalga kaynakları etrafında çizilen gri çizgiler dalga tepelerini, kesikli çizgiler dalga çukurlarını göstermektedir. Girişim deseninde iki dalga tepesinin veya iki dalga çukurunun üst üste bindiği noktalar dalga katarlarını, bir dalga tepesi ile bir dalga çukurunun üst üste bindiği noktalar da düğüm çizgilerini oluşturur.

Çembersel Hareket: Örneğin yel değirmenlerinin pervaneleri ve uçağın pervanesi belirli bir nokta etrafında dönme hareketi yapmaktadır. Bir eksen etrafında dönen cisimlerin yaptığı harekete çembersel hareket denir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fizik Terimleri Sözlüğü