Güncel Arıcılık terimleri sözlüğümüzde Formik asit (Karınca asidi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Formik asit (Karınca asidi) nedir? Formik asit (Karınca asidi) ne demek? Formik asit (Karınca asidi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Formik asit (Karınca asidi) Terimi Hakkında Bilgiler
Arıcılık Terimi Olarak Formik asit (Karınca asidi):
Organik asittir. Özellikle arıcılığı gelişmiş ülkelerde organik bal üreticileri tarafından, varroa zararlısı için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlkbaharda nektar akımı döneminden dersimiz.com en az 15 gün önce ve sonbaharda bal hasatından sonra kullanıldığında bal ve bal mumunda kalıntı bırakmadığı araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Kullanımı arıcı için tehlikeli olabileceğinden, güvenlik tedbirleri alınarak kullanmak gerekir.
Benzer Arıcılık Terimleri
Fruktoz (Meyve şekeri): Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.
Geçiş kovanı: Peteklerinin, karakovanda olduğu gibi tamamının arılar tarafından örüldüğü ve modern kovanlardaki gibi petekleri çıkartılıp bakılabilen, ilkel (karakovan) kovan ile modern kovanın bazı özelliklerini taşıyan kovan.
Genotip: Bir bireyin sahip olduğu genler toplamı veya aynı genetik yapıyı paylaşan tüm bireyler topluluğu.
Gezgin (Göçer) arıcılık: Bölgeler arası çiçeklenme dönemi farklılıklarından yararlanmak üzere arı kolonilerinin yılda bir kaç farklı yörede tutularak daha fazla ürün alma imkanı veren arıcılık biçimi.
Glukoz (Üzüm şekeri): Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü