Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Fosil Yakıtlar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fosil Yakıtlar nedir? Fosil Yakıtlar ne demek? Fosil Yakıtlar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Fosil Yakıtlar Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Fosil Yakıtlar:
Kömür, petrol, doğal gaz gibi yenilenemeyen, canlı atıklardan oluşan doğal organik yakıtların tümü.
Biyoloji Terimi Olarak Fosil Yakıtlar:
Aralarında petrol, doğal gaz, kömür ve turbanın yer aldığı jeolojik çağlar boyunca, oksijensiz sedimentler içerisine gömülmüş olan organik maddelerden oluşmuş yakıtlar.
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fosil Yakıtlar:
Kömür, petrol, doğal gaz vb. gibi doğal organik yakıtların tümü. Fosil yakıtlar bitki ve hayvan maddesinin milyonlarca yıl boyunca toprak altında ayrışmasından oluşur.
Benzer Coğrafya Terimleri
Guvernör: Devlet bankasını yöneten kimse.
Hinterlant (Art Bölge): Bir kenti, kentler dizisini, liman ya da bölgeyi çevreleyen ve onunla yakın ekonomik ve toplumsal etkileşim içinde bulunan bölge.
Hidrokarbonlar: Genellikle fosil yakıtlarda ve bu maddelerin kısmen yanmasından oluşan ürünlerde, söz gelimi petrolle işleyen taşıtların egzoz gazlarında bulunan ve yalnızca karbon ve hidrojenden oluşan organik bileşikler.
Hidrolojik Döngü: Suyun bazı doğal kuvvetler ve hava hareketi ile hidrosfer(su küre), pedosfer(canlı küre) ve atmosfer(hava küre) arasında üç halde ve sistematik bir tarzda devamlı yer ve şekil değiştirerek dönmesi, dolaşması.
(Pedosfer : Canlı küre olarak tanımlayabileceğimiz pedosfer, biyosferin bir bileşkesidir.)
Hidrolojik Denge: Yağmur ve kar erimeleri sonucu oluşan su miktarı ile buharlaşma, sızma, bitki ve insan kullanımı sonucu meydana gelen su kayıpları arasındaki denge.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü