Güncel Ekoloji - Çevre terimleri sözlüğümüzde Fototrof Bitkiler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fototrof Bitkiler nedir? Fototrof Bitkiler ne demek? Fototrof Bitkiler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Fototrof Bitkiler Terimi Hakkında Bilgiler
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fototrof Bitkiler:
Besin sentezi yapabilmek için ışık enerjisinden yararlanan, klorofilli bitkilerdir.
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fototrof Bitkiler:
Besin sentezi yapabilmek için ışık enerjisinden yararlanan, klorofilli bitkilerdir.
Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri
Gen: Kendi kendini oluşturma özelliğine sahip, kromozomlara yerleşmiş protein molekülü olup, canlının bütün özelliklerini taşıyan biyolojik varlıktır. Kendi yapısı değişmeksizin, canlıya tüm özellikleri kazandırır.
Gen Bankası: Çeşitli gen kaynaklarının saklandığı özel kuruluşlara verilen isimdir. Gen bankalarında bitkisel ve hayvansal gen kaynakları uygun koşullarda saklanır. Gen kaynakları isteğe göre uzun yıllar depolanabilir, kayıtları tutulabilir.
Gen Ekolojisi: Popülâsyon genetiği ile çevre koşulları arasındaki ilişkileri inceleyen bilim dalıdır.
Generatif Devre: Bitkilerde generatif organların oluşmaya başladığı zamandan, sonra meyve - tohum olumuna kadar geçen evredir. Örneğin; tahıllarda generatif devre sapa kalkma ile başlar, bunu başaklanma, çiçeklenme gibi devreleri izler.
Gen Kaynağı: Bir bitki türüne ait çeşitlerin yumru, soğan, doku kültürü, çelik, çöğür gibi bitkisel materyal ile sperma, döllenmiş yumurta, mikroorganizma, bakteri kültürü gibi hayvansal materyale verilen isimdir. Geniş anlamda doğal ve tarım ekosistemlerinde bir türün coğrafik yayılış bölgelerindeki tüm genetik kaynaklarına veya materyaline gen kaynağı denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü