Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Fransız İhtilali (Fransız Devrimi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fransız İhtilali (Fransız Devrimi) nedir? Fransız İhtilali (Fransız Devrimi) ne demek? Fransız İhtilali (Fransız Devrimi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Fransız İhtilali (Fransız Devrimi) Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Fransız İhtilali (Fransız Devrimi):
Fransız İhtilali, Fransa'daki mutlak monarşinin devrilip, yerine cumhuriyetin kurulması ve Roma Katolik Kilisesi'nin ciddi reformlara gitmeye zorlanmasıdır. 1789 tarihinde meydana gelmiştir. Çağ kapatıp, çağ açan bir devrimdir.
FRANSIZ İHTİLALİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ
Benzer Tarih Terimleri
Kaynak: Tarihi olaylar ve olgular hakkında bilgi veren her türlü yazılı, yazısız, sözlü, görsel malzemeye (bilgi, belge, ve veri) kaynak denir.
Ensi: Bir şehir devletinin prensini veya yöneticisini belirten Sümerce bir unvan.
Matbaa: Matbaa, resim ve yazıları, kağıt vb. malzemeler üzerine özel makineler ile birden çok nüsha halinde basarak çıkaran sistem (Basımevi). İlk matbaa MS 593'te Çin'de kurulmuştur.
Ahiyan-ı Rum: Ahi teşkilatı, fütüvvet teşkilatının Türkler tarafından farklı şekillere getirilmiş, Anadolu'da olan yaygın halidir. Moğol istilası ile Anadolu'da birçok şehir yıkılmış, iç isyanlar çıkmış ve Türk siyasi birliği kötü duruma gelmişti. Bu sırada toplumun manevi liderleri halkı bir arada tutmuş manevi bağları kuvvetlendirmişti. Anadolu Selçukluları döneminin önemli manevi liderleri Mevlana Celaleddini Rumi, Yunus Emre ve Ahî Evran’dır. Ahilik Teşkilatı içindeki yazarlar ve şairler manevi bağları kuvvetlendirmek için şiirler yazıp halka sunmuşlardır.
Devşirme Sistemi: 1. Osmanlı devletinin fethettiği topraklardaki Hristiyan erkek çocuklarını, asker ve yönetici olarak görev almaları için seçmesi ve yetiştirmesidir.
2. Osmanlı'nın fethettiği topraklardan getirdiği çocukları asker ve yönetici olarak yetiştirmesidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü