Eğitim Sitesi

FTTB Nedir? FTTB Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Bilgisayar terimleri sözlüğümüzde FTTB terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. FTTB nedir? FTTB ne demek? FTTB hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

FTTB Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak FTTB:

Santralden binanıza kadar fiber optik kablolar aracılığı ile internet hizmeti sağlanan türdür. Bina içerisinde bulunan dairelere kutu aracılığı ile dağıtım gerçekleşir. FTTB fiber altyapısında internet hızı 1000 Mbps’lere ulaşabilir.


Benzer Bilgisayar Terimleri

FTTC: Türkiye sınırları içerisinde fiber altyapıya sahip en yaygın kullanılan türlerden birisi FTTC’dir. Santralden tüm sokağa kadar fiber optik kablolar aracılığı ile internet hizmeti sağlanmaktadır. FTTN’de olduğu gibi bu altyapı sisteminde de bakır kablolar kullanılarak internet dağıtımı gerçekleştirilir. FTTN’den tek farkı internet hızıdır. Bu altyapıda 100 MBPS’ye kadar internet hızında hizmet verilmesi mümkündür.

FTTN: Fiber altyapı türlerinden biri olan FTTN hizmeti santralden tüm mahalleye kadar fiber optik kablolar aracılığı ile internet hizmetinin sağlanmasıdır. Bu altyapıda internet verilen evlerde eski alt yapı bulunmaktadır. Bir telefon hattı aracılığı ile internet hizmeti gerçekleşmektedir. FTTN altyapısında VDSL2 modülasyonu yaygın bir şekilde kullanılırken sağlanan internet hızı ise maksimum 30 ile 40 MBPS arasında değişmektedir. İnternet hizmeti 40 MBPS ile sınırlıdır, daha yüksek bir internet hızı bu türde mevcut değildir.

İnternet Tarayıcısı: İnternet tarayıcı, ağ tarayıcı ya da sadece tarayıcı olarak da bilinen Web tarayıcıları, İnternette sunucu bilgisayar üzerinde bulunan Web sitelerine ulaşmamızı sağlayan yazılımlardır. Diğer bir ifadeyle Web tarayıcı, WWW üzerindeki bir HTML sayfasına HTTP protokolüyle ulaşmamızı sağlayan yazılımdır.

İnternet Tarayıcı: İnternet tarayıcı, ağ tarayıcı ya da sadece tarayıcı olarak da bilinen Web tarayıcıları, İnternette sunucu bilgisayar üzerinde bulunan Web sitelerine ulaşmamızı sağlayan yazılımlardır. Diğer bir ifadeyle Web tarayıcı, WWW üzerindeki bir HTML sayfasına HTTP protokolüyle ulaşmamızı sağlayan yazılımdır.

Hosting: Bir web sitesinde bulunan resim, dosya, doküman, data vb. tüm içeriklerinin internet kullanıcıları tarafından sürekli şekilde erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü