Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Gabari terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Gabari nedir? Gabari ne demek? Gabari hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Gabari Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gabari:
Kimi eşyaya verilmesi gereken boyutları, yan görünüşü çizmeye, hazırlamaya ya da denetlemeye yarayan örnek anlamına gelmektedir.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Gabari:
Araçların yüklü veya yüksüz olarak karayolunda güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerini belirleyen ölçülerdir.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Gabari:
Yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Gabari:
Yapılacak bir binanın imar planında belirtilmiş azami yükseklik.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Galeri: Doğalgaz ve elektrik hatları harici diğer alt yapı tesislerinin aynı güzergâhtan geçtiği ortak sistem.
Gayri Sıhhi Müesseseler: Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyevi, fiziki, ruhi ve sosyal yönlerden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ve doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müesseseler. Birinci Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler: Meskenlerden ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerden mutlaka uzak bulundurulması gereken müesseseler. İkinci Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler: Meskenlerden ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerden kurulca teklif edilip Valilikçe uygun görülecek bir mesafede yapılması gereken müesseseler. Üçüncü Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler: Meskenlerin ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerin yakınında kurulabilmekle beraber sıhhi denetim altında tutulması gereken müesseseler.
Gayrimenkul: Bir yerden bir yere taşınması olanaksız (taşınmaz) mal.
Gazino: Sahne sanatçılarının çalışabildiği, kapalı veya açık mekanda faaliyet gösteren, yemekli, müzikli, içkili veya içkisiz eğlence yeri.
Gecekondu: İmar ve yapı işlerini düzenleyen mevzuata ve genel hükümlere uyulmadan, kendisine ait olmayan arazi veya arsalar üzerinde, arsa sahibinin rızası alınmadan yapılan ruhsatsız yapılara denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü