Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Gelenek terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Gelenek nedir? Gelenek ne demek? Gelenek hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Gelenek Terimi Hakkında Bilgiler
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Gelenek:
Bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar, anane.
Tarih Terimi Olarak Gelenek:
Eski çağlardan beri yerleşmiş olup kuşaktan kuşağa geçerek gelen ve toplumun üyeleri arasında ortak bir ruh ve dolayısıyla sağlam bir bağ yaratan her türlü saygın alışkanlıklar, kültürel kalıntılar ve davranışlardır.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Gelenek:
1- Bir toplumun, yüzyıllar öncesinden kendi içerisinde doğan, kuşaktan kuşağa geçerek özel bir bağ oluşturan davranış kurallarıdır. Bunlara örf ve adetler veya töre de denir.
2- Toplumun eski zamanlarından (atalarından) kuşaktan kuşağa aktarılarak gelmiş olan, sözsel, davranışları düzenleyen ve etkin bir yaptırım gücü bulunan kurallar bütünü.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Gelenek:
Bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar, anane.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Gelenek:
Bir toplumda eskilerden kalmış, saygın tutulup kuşaktan kuşağa aktarılan, yaptırım gücü de olan kültürel alışkanlık ve davranışlardır. Kız isteme, düğün törenleri, kına gecesi gibi.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Gelenek:
Bir toplumda, eskiden kalmış olmaları nedeniyle saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar.
Coğrafya Terimi Olarak Gelenek:
Bir toplumda, zaman içinde meydana gelen kültür birikiminin sonucunda oluşmuş davranışlar bütünü.
Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri
Göçebe: Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla yer değiştiren, yerleşik olmayan kimse veya topluluk; göçer, göçkün.
Görenek: Bir şeyi eskiden beri görüldüğü gibi yapma alışkanlığı, âdet, alışkı.
Haşiye: Bir yazmada yazanın verdiği bilgiyi açıklamak ya da aynı konuda daha ayrıntılı bir bilgi vermek amacıyla başka bir yazarca oluşturulan yazma. Dipnot.
Havza: Bölge, mıntıka.
Hendese: Geometri
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü