Eğitim Sitesi

Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay Nedir? Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay nedir? Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay ne demek? Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Pay:

Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanuna göre, genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden, belediye ve il özel idareleri için ayrılan pay.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun kapsamına giren kurumlarda yönetim, yürütme, büro ve benzeri hizmetleri gören ve diğer sınıflara girmeyen memurları kapsayan hizmet sınıfı.

Genel Yönetim Kapsamındaki Kamu İdareleri: Uluslararası sınıflandırmalara göre belirlenmiş olan, merkezî yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idareler.

Genelge: Üst bir makamın, yönetimi ya da gözetim ve denetimi altındaki makam ve kişilere yönelik, kuralların uygulanmasında yol gösteren görüş ve buyruğu.

Gerçek Kişi: İnsan. Her hangi bir kurum değil, bir insan olarak kişinin kendisi.

Geri Dönüşüm: Atıkların bir üretim prosedürüne tabi tutularak, orijinal amaçlı ya da enerji geri kazanımı hariç olmak üzere, organik geri dönüşüm dahil diğer amaçlar için yeniden işlenmesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü