Eğitim Sitesi

Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı Nedir? Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı nedir? Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı ne demek? Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı:

1- Kişinin bilincinin açık ve tamamen uyanık olmasına, enerjisini yapacağı işe verebilmesine genel uyarılmış hali denir. Herhangi bir öğrenmenin yapılabilmesi için bireyin enerjisini yaptığı iş üzerinde yoğunlaştırması gerekir. Ekrandaki bu metni okurken, aynı zamanda gitmeyi düşündüğünüz tiyatroya, kimlerle gideceğinizi tasarlıyorsanız büyük olasılıkla öğrenme gerçekleşmeyecektir.

2- Organizmanın kas geriliminin arttığı, tetikte, uyanık ve öğrenmeye hazır olduğu durum.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Gerçeklik: 1- İnsan bilincinden bağımsız olarak var olanlardır. Gerçeklik varlığın bir özelliği başka bir deyişle var oluş tarzıdır.

2- Gerçek olan, var olan şeylerin tümü.

3- Bilimsel araştırmalarda özel olanın karşısında olan ve nesnel olan şey.

Gereksinim (İhtiyaç): 1-Fizyolojik veya sonradan edinilmiş herhangi bir eksiklik ya da yetmezlik; genellikle dürtü veya güdüyle eş anlamda kullanılır.

2- Organizmanın yaşaması için gereken maddi ve manevi gerekliliklerin bir ya da birkaçının eksikliğinin duyulması.

3- Organizmada herhangi bir eksikliğin hissedilmesidir.

Geriye Ket Vurma: Yeni öğrenilen bilgilerin önceki öğrenilenleri unutturmasıdır. Örneğin, matematik dersinden öğrendiğiniz pratik çözüm yolu uzun ispatlara dayalı eski bilgilerinizi unutturabilir.

Gestalt Tedavisi: Gestalt terapisinin amacı, insanların kendileri ile ilgili bütün yönlerin farkında olmalarını kolaylaştırarak, kendilerine saygı, bağımsızlık ile kararlarının ve seçimlerinin sorumluluğunu üstlenebilmelerini sağlamaktır.

Girişim: Üretim faaliyetlerini planlayan, düzenleyen ve örgütleyen beyin gücüdür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü