Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Genetik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Genetik nedir? Genetik ne demek? Genetik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Genetik Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Genetik:
İnsan, hayvan ve bitkilerde soya çekim, evrim ve değişim olaylarını inceleyen biyoloji dalı.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Genetik:
1-Bitki,hayvan ve insanlarda kalıtım olaylarını inceleyen biyoloji dalı
2-Kalıtım bilimi
Fen Bilimleri Terimi Olarak Genetik:
Kalıtım bilimi.
Biyoloji Terimi Olarak Genetik:
Belirli kalıtsal özelliklerin örüntüsünü inceleyen bilim dalı. Kalıtsal bilginin birimleri olan genlerin yapısının, işlevinin ve kalıtımının bilimsel olarak çalışılması.
Genetik Terimi Olarak Genetik:
Canlılardaki kalıtsal özelliklerin dölden döle(nesilden nesile) nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalına genetik denir. Ayrıca genlerin yapısını, görevini ve genlerde meydana gelen değişiklikleri de inceler.
İlk genetik çalışmalarını Gregor Johann MENDEL yapmıştır. Bu yüzden genetik biliminin kurucusu ve babası sayılır. Yetiştirdiği bezelyelerdeki karakterleri inceleyen Mendel kalıtım ve de tabi ki biyoloji bilimine çok büyük katkıda bulunmuştur.
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Genetik:
1- Kalıtım birimi olan genlerin yapısını, görevini ve bir dölden diğerine nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalı, kalıtım bilimi.
2- Kalıtım bilimi.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Karmaşa: Bilinçaltına itilen birçok tutum, duygu ve anıların etkisi altında oluşan ve çok kez sinirli davranışlarla sonuçlanan ruhsal durum.
Sayılama: 1. Bir sonuç çıkarmak amacıyla olguları düzenli biçimde gözleme, derleme, elde edilen verileri sayı olarak gösterme işi ve bu işi kendine konu edinen bilim.
2. Bir dizi sayısal gözlem ya da sonucu gösteren değer ya da ölçü.
Erkincilik: 1. Düşünme ve konuşma özgürlüğünü benimseyen, kişileri doğal yetenek ve ilgileri yönünde geliştirmeyi eğitimin temel ereklerinden sayan görüş.
2. Zihnin, özellikle mantık, matematik, klasik diller ve fizikötesi gibi bilgi dallarını kapsayan bir öğretim programı ile özgürlüğe kavuşabileceğini ileri süren eğitim görüşü.
Deneyim: 1. Belli bir amaca göre ve belirli yöntem ve kurallara uygun olarak yapılan deney.
2. Amacı belli ve koşulları hazırlanmış olarak yapılan gözlemlere verilen ad.
Görüşme: Bir konu üzerinde aydınlanmak ya da bir kimsenin kişiliği üzerinde bilgi edinmek amacıyla yüz yüze yapılan konuşma.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü