Eğitim Sitesi

Geri Dönüşüm Nedir? Geri Dönüşüm Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Geri Dönüşüm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Geri Dönüşüm nedir? Geri Dönüşüm ne demek? Geri Dönüşüm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Geri Dönüşüm Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Geri Dönüşüm:

Ekonomik değeri olmayan atık maddelerin yeniden değerlendirilmesi durumudur.


Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Geri Dönüşüm:

Atıkların yeniden değerlendirilmesi durumu.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Geri Dönüşüm:

Atıkların yeniden değerlendirilmesi.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Geri Dönüşüm:

Yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dâhil edilmesidir.
Örnek: Kullanılmış kâğıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılması;
Hava kirliliğinin %74-94, su kirliliğini %15, su kullanımını % 45 azaltırken
1 ton atık kâğıdın, kâğıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.


Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Geri Dönüşüm:

Atıkların bir üretim prosedürüne tabi tutularak, orijinal amaçlı ya da enerji geri kazanımı hariç olmak üzere, organik geri dönüşüm dahil diğer amaçlar için yeniden işlenmesi.


Benzer Coğrafya Terimleri

Heyelan (Kütle Hareketleri): Zemini kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın yerçekimi, eğim, su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisiyle aşağı ve dışa doğru hareketidir.

Hidroelektrik Potansiyel: Su gücü ile elektrik enerjisi üretebilme kapasitesidir.

İntansif (Yoğun) Tarım: Ekilen, dikilen topraktan en geniş ölçüde ürün alınması için başvurulan tarım yöntemidir. İntansif tarımda gübre, kimyasal ilaç ve teknolojik sulama yöntemleri kullanılır.

Karbon Döngüsü: Bitkilerin fotosentezi sonucu atmosferdeki karbon dioksit kullanılarak üretilen besin ve açığa çıkan oksijeninin solunum sırasında bitkiler dışındaki diğer canlılarca besinleri yakarak havaya karbon dioksit vermesidir.

Kültür: 1- Kişisel veya toplum olarak sahip olunan, olayları ve davranışları karşılayan, duyuş, düşünüş şekilleriyle tarih içinde meydana gelen fikir ve sanat eserleriyle maddi ve manevi değerlerin bütünü.

2- Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünüdür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü