Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Göçebe (Göçer) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Göçebe (Göçer) nedir? Göçebe (Göçer) ne demek? Göçebe (Göçer) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Göçebe (Göçer) Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Göçebe (Göçer):
Belirli bir mekanda sabit bir meskende ikamet etmedikleri için, yurt içinde çadır, hayvan, binek ve diğer vasıtalarla mevsim ve iklimlere göre yer değiştiren insan topluluğu.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Göçebelik: Sabit bir mekana yerleşmeyip, iklim ve coğrafi şartlara bağlı olarak daha avantajlı yerleşim birimlerine periyodik aralıklarla göç etme esasına dayalı hayat tarzı.
Göçer: Belirli bir otlatma alanına sahip olmayan, yılın her mevsiminde aile bireyleri ve hayvanları ile birlikte başka yerlere geçici olarak konaklayarak hayvancılık yapan insanlar.
Göçmen (Muhacir): Yaşadığı ülkeyi, sosyal, ekonomik ve/veya siyasî sebeplerden dolayı terk etmek mecburiyetinde kalıp, başka bir ülkeye yerleşen veya yerleşmek isteyen kimse.
Gölet: Genellikle gölden küçük ve havuzdan büyük, doğal ya da yapay olarak yapılmış su oluşumu.
Görev Gereklilikleri: Bir işin başarı ile yerine getirilebilmesi için o görevde çalışacak kişilerden sahip olmaları beklenen minimum kalifikasyon düzeyinin ne olması gerektiğinin belirlenmesi. İş analizinden elde edilen verilere dayanarak, görev gereklilikleri işin en etkin şekilde yerine getirilebilmesi için gereken bilgi düzeyi, yetenek, eğitim, deneyim, beceri ve sahip olunması gerekli sertifikaları belirlemektedir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü