Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Görsel-İşitsel Eğitim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Görsel-İşitsel Eğitim nedir? Görsel-İşitsel Eğitim ne demek? Görsel-İşitsel Eğitim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Görsel-İşitsel Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Görsel-İşitsel Eğitim:
Basılı eğitim gereçleri yanında daha çok görme ve işitme duyularına yönelik gereçlerden yararlanılarak yapılan eğitim.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Kuşku: Edinilen bir bilgi, beceri, tutum ya da davranışın mutlak olmadığını, herhangi bir
ifadenin, ancak belirli bir referans sistemine göre doğru olabileceğinin idrakidir. Bu doğru bir başka sisteme göre doğru olabilir ya da olmayabilir.
Görüntü: Film ya da şerit filmde tek bir devinimi belirten resim.
İçgüdü: 1. Cesurluk, inançlılık ve kişisel bütünlük gibi niteliklerin kazandırdığı ruhsal güç.
2-Göz korkutucu tehlikeler karşısında kümece geliştirilen birliktelik duygusu.
Sürekli Eğitim: 1. Tam gün okul ya da üniversite öğrenimini bitiren ya da belli bir öğrenim basamağından ayrılan gençler ile yetişkinlere yaşamları boyunca sürekli olarak öğrenme ve yetişme olanakları sağlanmasını öngören eğitim anlayışı.
2. Özel nitelikte okullar, eğitim merkezleri, yüksek okullar ve üniversitelerin, geleneksel ya da akademik programlar yerine esnek ve kılgısal programlar uygulayarak yetişkinlere sağladığı eğitim.
Denetim: Eğitim ve öğretim çalışmalarının yürürlükteki yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgelere göre yapılıp yapılmadığının incelenmesi, yoklanması ve soruşturulması işi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü