Eğitim Sitesi

Görüş Açısı Nedir? Görüş Açısı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fotoğrafçılık terimleri sözlüğümüzde Görüş Açısı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Görüş Açısı nedir? Görüş Açısı ne demek? Görüş Açısı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Görüş Açısı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Görüş Açısı:

1- Bir objektifin pozlama yaptığı ortamdaki alanın büyüklüğünü simgeler. Bu alan, çekim yapılan nesnenin objektife olan uzaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte aynı zamanda kullanılan lense de bağlıdır. Zoom yapılınca görüş açısı daralır.

2- Bir objektifin film üzerine düşürdüğü görüntünün kullanılabilir bölümünü "görebilen" geniş görüş açısı.


Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Görüş Açısı:

Bir kamera ya da algılayıcının kenar ışınları arsında kalan uzay açı, yada genişlik, görüş alanı.


Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

Gradasyon: Bir görüntünün sahip olduğu gri tonlarının sayısal olarak miktarı; Yumuşak görüntüde: çok sayıda gri tonu (siyahsız ve beyazsız), normal görüntüde: görüntü sanki noktalardan oluşmuş izlenimine kapılır.

Grenlilik: Grenlerin bir araya kümelenmelerinden kaynaklanan görüntü; grenliliği yüksek olan bir görüntüde, görüntü sanki noktalardan oluşmuş izlenimi verir.

Gri Kart: Gri rengin %18 ini yansıtan kart.

Gri Tonlaması: Bir görüntünün sahip olduğu gri tonlarının sayısal olarak miktarı; Yumuşak görüntüde: çok sayıda gri tonu (siyahsız ve beyazsız), normal görüntüde: görüntü sanki noktalardan oluşmuş izlenimine kapılır.

Gün Işığı Dengesi: Bugün en çok gün ışığını dengeleyen filmler bulunmaktadır. Film üzerinde diğer ışık koşullarına dengelidir notu belirtilmediği sürece, film muhtemelen gün ışığına dengeli olarak üretilmiştir. Bu tür film, doğal ışık veya normal flaş koşulları altında doğal renkler üretecektir. Tungsten ışığında (Akkor ışık ampulü) çekildiğinde kırmızımsı sarı bir renk, floresan ışığında yeşil bir renk alacaktır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü