Eğitim Sitesi

Grup Nedir? Grup Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Parlamento (TBMM) terimleri sözlüğümüzde Grup terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Grup nedir? Grup ne demek? Grup hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Grup Terimi Hakkında Bilgiler

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Grup:

Bkz. Siyasi parti grubu


Fen Bilimleri Terimi Olarak Grup:

Periyodik çizelgede benzer özelliklere sahip elementlerin bulunduğu,dikey sütunlardan her biri.


Matematik-Geometri Terimi Olarak Grup:

Bir küme ve bunun üzerinde tanımlanan bir işlemin belli şartları taşımasıdır.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Grup:

1. Ortak özellikleri olan varlıklar, nesneler bütünü: Lehçeler grubu.
2. Görüşleri, çıkarları bir olan kimseler bütünü, ekip.


Kimya Terimi Olarak Grup:

1- Periyodik sistemdeki benzer özelliklere sahip elementlerin periyodik cetvelde bulunduğu düşey sıra ya da sütunlar.

2- Ortak özellikleri olan varlıklar, nesneler bütünü.


Müzik-Dans Terimi Olarak Grup:

Ortak özellikleri olan varlıklar, nesneler bütünü.


Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Grup:

Birbirleriyle ilişkide bulunan en az iki veya daha fazla kişiden oluşan, belirli beklenti ve amaçları paylaşan insanlar.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Grup:

1. Belirli amaçlar ve bunları gerçekleştirme çabası içerisinde toplanmış, belirli kurallara göre organize olmuş, belirli süre karşılıklı sosyal ilişkide bulunan, en az iki kişiden oluşan, göreli bir sürekliliği olan bireyler topluluğu.

2. Görüşleri, çıkarları bir olan kimseler bütünü, ekip.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Grup:

Etkileşim içinde bulunan üyelerin oluşturduğu topluluk.


Benzer Parlamento (TBMM) Terimleri

Havale: Kanun tasarı ve teklifleri ile KHK ve tezkerelerin TBMM Başkanlığınca, görüşüleceği komisyonlara gönderilmesidir. Kanun tasarı ve teklifleri ile KHK’ler, tali veya esas olarak ilgili daimi komisyonlara; yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereler Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona; bütçe ve kesinhesap kanunu tasarıları ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilir.

Hazırlık Komisyonu: Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyonda ad çekme suretiyle belirlenen beş üyeden oluşan ve dokunulmazlık dosyalarını incelemekle görevli komisyondur.

Hükümet: Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanının atadığı bir Başbakanca TBMM üyeleri ya da üye olmasa da milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından belirlenen ve Cumhurbaşkanınca atanan bakanlardan oluşan, devletin her alandaki siyasetini belirleyip uygulamakla görevli en üst yürütme kuruludur.

Hükümet Programı: Yürütme organının siyasal açıdan sorumlu kanadını oluşturan bakanlar kurulunun, ulusal ve uluslararası konulara yaklaşımının ana çizgilerini taşıyan; uygulamayı amaçladığı temel politikaları içeren ve buna dayanarak Meclisten güvenoyu istediği belgedir.

Hükümet Temsilcisi: Komisyon toplantılarına hükûmet adına katılan Başbakan, bir bakan veya bunların gerekli görmesi hâlinde, kendi yerlerine yazıyla yetkilendirdikleri yüksek dereceli bir kamu görevlisidir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü