Eğitim Sitesi

Habitus Nedir? Habitus Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Habitus terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Habitus nedir? Habitus ne demek? Habitus hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Habitus Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Habitus:

Bir bitki yada hayvanın genel görünüşü.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Habitus:

Bir bitki yada hayvanın genel görünüşü.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Habitus:

Bir bitki türünün belirli bir habitattaki; dik, yatık, yarı yatık, yuvarlak veya kök saplı ve sülüklü olması, dallanması ve köklerinin toprak içerisinde dağılışı gibi genel morfolojik görünüşüdür. Her bitkinin dış görünüşü oldukça sabit bir karakterdir. Ancak, bitkinin yetiştiği ve adapte olduğu habitat değişince, o bitkinin habitusunda da bazı değişiklikler meydana gelebilir.


Benzer Biyoloji Terimleri

Haploit: Tek bir kromozom takımı kapsayan hücre yada organizma (Örneğin insan gametlerinde bulunan toplam 23 adet kromozom bir haploit oluşturur).

Helikaz: DNA nın kopyalanması sırasında DNA nın helik zincirini fermuar gibi açan enzim.

Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

IAA: İndol asetik asit. Bitkilerde büyümeyi teşvik eden bir çeşit hormon.

İyon Pompası: Hücre zarında bulunan ve iyon akışını düzenleyen kompleks protein molekülü.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü