Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Hacca Gitmenin Şartları terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hacca Gitmenin Şartları nedir? Hacca Gitmenin Şartları ne demek? Hacca Gitmenin Şartları hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hacca Gitmenin Şartları Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hacca Gitmenin Şartları:
1-Müslüman olmak.
2-Akıllı olmak.
3-Ergenlik çağına girmiş olmak.
4-Özgür olmak.
5-Ekonomik durumu yeterli olmak. Hacca gidecek kişinin borçlu olmaması, kendisinin ve ailesinin yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamış olması.(Bu ihtiyaçlara asli ihtiyaçlar denir)
6-Yol güvenliği bulunmalı, yolda savaş bulaşıcı hastalık gibi güvenlik sorunu olmamalıdır.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Mikat: 1-Hac yapacak kişinin Mekke yakınlarında ihramsız geçmemesi gereken sınıra mikat denir. Meke'de Mikat sınırına gelen kişinin kesinlikle ihrama bürünmesi gerekmektedir.
2-Hacca gidenlerin, Mekke'ye varmadan önce yıkanıp temizlendikleri ve ihrama girdikleri yerler.
Umre: 1- Hac mevsimi dışında yılın herhangi bir zamanında Kabe'yi ve kutsal yerleri ziyaret etmeye Umre denir.
2- Sözlükte ziyaret etmek, uzun ömürlü olmak, evi mamur etmek, bir yerde ikamet etmek, Allah'a kulluk yapmak, korumak ve mal çok olmak anlamlarındaki "a-m-r" kökünden türeyen "umre" bir hac terimi olarak belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girip tavaf ve sa'y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkarak yapılan ibadete denir.
3. Hac mevsiminin dışında, ihramlı olarak Kâbe’yi tavaf edip Safa ile Merve arasında say yaptıktan sonra tıraş olmak suretiyle ihramdan çıkarak yapılan ibadet; Kâbe ziyareti. Hz. Peygamber umre yapmayı teşvik etmiştir.
Sadaka-i Cariye: Öldükten sonra da amel defterimize sevap yazdıran sadakaya denir. Örnek: Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak, köprü yaptırmak, ilim adına kitaplar yazmak. (Sadakayı Câriye)
İrhas: Peygamberlik görevi verilmeden önce onlarda görülen olağanüstü hallerdir. Kundakta Hz.İsa'nın konuşması buna örnektir.
Keramet: 1- Salih müminlerde ortaya çıkan olağanüstü hallerdir.
2- Allah'ın izni ile veli kullarının gösterdikleri olağanüstü olaylar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü