Eğitim Sitesi

Hal Değişimi Nedir? Hal Değişimi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Hal Değişimi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hal Değişimi nedir? Hal Değişimi ne demek? Hal Değişimi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hal Değişimi Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Hal Değişimi:

Atomları arasındaki kimyasal bağları zayıf olan maddelerin ısı alması ya da ısı vermesi sonucu fiziksel durumlarının değişmesine hal değişimi denir.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Hal Değişimi:

Maddenin bir hâlden başka bir hâle geçmesine denir.


Fizik Terimi Olarak Hal Değişimi:

Maddenin katı, sıvı, gaz ve plazma halleri arasındaki geçişidir.


Benzer Kimya Terimleri

Heterojen Karışım: Madde dağılımı ve özellikleri her yerinde aynı olmayan karışımlardır. Örnek : Ayran, meyve suyu, süt, çamurlu su, toprak, yağlı su...

Hidrokarbon: Alkenlere içerdikleri pi (П) bağından dolayı doymamış hidrokarbon denir.Sadece karbon ve hidrojenden oluşan bileşik.

Hidrojen Bağı: Hidrojenin F, O, N gibi elektron ilgisi büyük atomlarla oluşturduğu bileşiklerin sıvılarında molekülleri bir arada tutan bağlara hidrojen bağı adı verilir. HF, H2O, NH3 gibi polar bileşiklerde hidrojen bağları bulunur.

Hidroliz: 1-Bir tuzun suda çözünerek kendisini oluşturan asit veya baza ayrışmasına hidroliz denir.

2-Bir tuzun anyon ve katyonunun suyla tepkimeye girerek asidik ya da bazik çözelti oluşturması.

Homojen Karışım: Madde dağılımı ve özellikleri her yerinde aynı olan karışımlardır. (Çözeltiler, alaşımlar, gaz karışımları v.s.) Homojen karışımda karışan madde çeşitleri gözle ayırt edilemezler. Örnek : tuzlu su, çay, kolonya, kaynak suyu...

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kimya Terimleri Sözlüğü