Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Hamam terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hamam nedir? Hamam ne demek? Hamam hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hamam Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hamam:
Yıkanmak için hizmete açılmış umuma açık yer.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hamam:
Yıkanılacak yer.
Sanat Terimi Olarak Hamam:
Kamusal nitelikte yıkanma yapısı veya mekânı. Özel olarak ısıtılan sıcak suyu ile gerçek anlamda ilk hamam yapıları Romalılar döneminde inşa edilmiştir. Ancak Roma hamamları sadece yıkanma yapıları değil, aynı zamanda birer toplumsal merkezdir. Geç Antik Çağ'da yaklaşık M.S. 5. Yüzyılda genel ekonomik çöküşle birlikte hamamlarda ortadan kalkmıştır. Daha sonraları Bizans Döneminde yapılan hamam yapıları ne boyut ne de mimari önem açısından Roma hamamları ile kıyaslanamazlar. Hamamın yeniden önemli bir yapı haline gelişi Anadolu Selçuklu özellikle de Osmanlılar zamanında olmuştur. Türk toplumunda hamam gerçek fonksiyonuna çekilmiş olarak karşımıza çıkar. İslam inancında temizliğe verilen önem nedeniyle böyle kamusal yıkanma yapıları Türk toplumunda olabildiğince yaygınlaşmıştır. Türk mimarisinde hamam yapıları başlıca şu bölümlerden oluşmaktadır: Soyunmalık (Camekân), Ilıklık, Sıcaklık, Halvet, Külhan.
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Hamam:
Orta Doğu kültürlerine ait geleneksel bir yıkanma ve temizlenme tesisidir. Kadın ve erkekler için ayrı hamamlar vardır. Hamam içinde küçük odalar bulunur. Hamam görevlileri ziyaretçiler ile bire bir ilgilenip kişilerin temizlenmelerinde yardımcı olurlar. Hamamlarda sabunla yıkanmak esastır. Hamam, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynar. Yalnız yıkanabilineceği gibi küçük gruplar halinde de yıkanılabilir.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Han: Yol üzerlerinde, şehir veya kasabalarda yolcuların konaklamaları için yapılmış otel benzeri yerler.
Hane: Ev—mesken anlamına geldiği gibi, bir şeyin bölündüğü, yarıldığı kısımlardan her birisi.
Hane Halkı: Çoğu zaman aile ile eşanlamlı olan hane halkı terimi, bir arada yaşayan fertlerden meydana gelen sosyo—ekonomik bir birim.
Harcama Birimi: Kamu idaresi bütçesinde ödenek tahsis edilen ve harcama yetkisi bulunan birim.
Harcama Kalemi: Personel giderleri, yolluklar, hizmet alımları, tüketim malları ve malzeme alımları, demirbaş alımları, makine teçhizat ve taşıt alımları, yapı tesis ve büyük onarım giderleri, diğer ödemeler ve transferlerden oluşur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü