Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Hatim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hatim nedir? Hatim ne demek? Hatim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hatim Terimi Hakkında Bilgiler
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Hatim:
Kuran-ı Kerim’i ilk suresi olan Fatiha Suresi’nden başlayıp en son suresi olan Nas Suresi’ne kadar tek başına veya cemaatin huzurunda yüzüne veya ezberden okuma. Kur’an-ı Kerim'in tamamını okuma.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hatim:
Sözlükte bitirmek sona erdirmek demektir. Kur'an-ı Kerim'in baştan sona kadar orijinal metinden veya ezberden baştan sona okumaktır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hatim:
Kâ'be'nin kuzeyinde Rükn-i Irâkî ile Rükn-i Şâmî arasındaki batı duvarının karşısında, yerden 1 m yükseklikte 1.5 m kalınlığında yarım daire şeklindeki duvara denir. Hatîm, Kâ'be'den sayılır. Tavaf, Hatim'in dışından yapılır.
Hac ve Umre Terimi Olarak Hatim:
Kâbe'nin kuzey duvarı hizasında yarım daire şeklinde duvarcık ile Kâbe arasında kalan yer. İsmail aleyhisselam ve annesi Hazret-i Hacer'in kabri buradadır.
Kâbe'nin kuzeybatı duvarının (Rükn-i Irak-i ile Rükn-i Şami arası) karşısında, zeminden 1 metre kadar yüksek 1,5 metre kalınlığında yarım daire şeklinde duvardır.
Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri
Hayır: 1. Servet, mal.
2. İbadet.
3. İlim, hikmet.
4. Dinin ve aklın yapılmasını iyi ve güzel gördüğü, kişinin sadece Allah’ın rızasını gözeterek yaptığı iş, amel.
Hesap Günü: Kıyamet.
Hidayet: Doğru yol, hak yol, Müslümanlık yolu. Allah’ın, insanlara kendi yolunda gidebilecek akıl, düşünme, öğrenme, hatırlama gibi yetenekler vermesi ve insanların da bunları kullanarak doğru yolu bulması.
Hurafe: 1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat.
2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.
Hüsran: 1. İmanın yokluğuna ve salih amellerin imanın üzerine bina edilmemesine bağlı olarak dünya ve ahiret mutluluğunu kaybetme.
2. Beklenilen şeyin elde edilememesi yüzünden duyulan acı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü