Güncel Atletizm terimleri sözlüğümüzde Hendekli Engel Koşusu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hendekli Engel Koşusu nedir? Hendekli Engel Koşusu ne demek? Hendekli Engel Koşusu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hendekli Engel Koşusu Terimi Hakkında Bilgiler
Atletizm Terimi Olarak Hendekli Engel Koşusu:
Her turunun dördüncü engeli çitli hendekli olan 28 çitli engel ve 7 hendekli engeli kapsayan 3000 m lik koşu ile 32 çitli engeli, 8 hendekli engeli olan 2 millik engelli koşuya verilen ad. (hendek:çukur)
Benzer Atletizm Terimleri
Koşu Yeri: Kır koşularında, atletlerin izlemek zorunda oldukları işaretlerle belirlenmiş yarış yolu.
Koşu Yeri Yönetmeni: Kır koşularında, koşu yeri ile yazman hakemlerin denetiminden sorumlu yönetmen.
Koşu Yolu (Pist): Üstü taş, kum, kömür tozu, kiremit kırığı gibi bir karışımla ya da yapay bir maddeyle (tartan gibi) sıkılaştırılıp koşular için özel olarak yapılmış 6-8 kulvarlı yol.
Pist Kıyısı: Koşu yolunun çimento, tahta ya da uygun herhangi bir maddeden yapılmış 5 cm yüksekliğinde, 5 cm genişlikteki iç kıyısı.
Macun Gösterge: Uzun atlamalarda, atlama çizgisine basarak atlayanların ayak izlerini saptamaya yarayan, sıçrama tahtasına sıvanmış macun yüzey. Bu macun yüzey 5 cm kalınlığında, 10 cm genişliğindedir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Atletizm Terimleri Sözlüğü