Eğitim Sitesi

Hermetik Metinler Nedir? Hermetik Metinler Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Hermetik Metinler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hermetik Metinler nedir? Hermetik Metinler ne demek? Hermetik Metinler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hermetik Metinler Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Hermetik Metinler:

Gizem, büyü ve felsefe ile ilgili belgelerden oluşan külliyata verilen isim. İlk kez büyük bir olasılıkla Demotik lehçede M.Ö. I. binyılın ikinci yarısında yazılmış olan bu metinler Tanrı Toth-Hermes'e mal edilmektedir. Daha sonra Hermesçilik için çok önemli olmuştur.


Benzer Arkeoloji Terimleri

Hippeis: Solan zamanında Atina kent devletinde süvari sınıfına dâhil yurttaşlara verilen ad.

Hint-Avrupa: Baskça, Fince ve Macarca hariç, bütün Avrupa, İran ve Kuzey Hindistan dillerinin dahil olduğu dil ailesine verilen ad.

Hiyeratik: M.Ö. 2500 yılı civarında, hiyerogliften aşamalı olarak doğan Mısır yazısına verilen ad. Hiyeroglifteki formel resim yazısını, aynı ilkelere dayanan yuvarlak hatlı bir yazıya dönüştürmüştür.

Hiyeroglif: İlk kez M.Ö. 4 bin yılının sonunda yazıldığı belgelenen Mısır yazısına verilen ad. Harfler, çift harfler, üçlü harfler ile sözcüğün anlamının dahil olduğu kategoriyi işaret eden 'belirteç'lerden oluşmaktaydı.

Hymnos: Eski Yunanistan'da dinsel içerikli şiirlere verilen ad.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü