Eğitim Sitesi

Hicri Takvim Nedir? Hicri Takvim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Hicri Takvim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hicri Takvim nedir? Hicri Takvim ne demek? Hicri Takvim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hicri Takvim Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hicri Takvim:

Başlangıcı Hicret olan ve Müslümanlar'ın kullandığı takvimdir. En yaygın olarak kullanılanı, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarının kullandığı 354 günlük Ay yılı takvimini esas alır. Bu takvimin kullanılması maliye ve vergi alanlarında sorun yarattığı için süreç içerisinde güneş yılını esas alan Rumi, Miladi gibi takvimler kullanılmıştır.


Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Hicri Takvim:

İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini başlangıç kabul eden ve ay yılını esas alan takvim sistemidir.


Benzer Tarih Terimleri

Hidiv: 1866-1922 yılları arasında Mısır valilerine, yöneticilerine verilen sandır. Farsça büyük vezir anlamına gelir ve Osmanlılarda da sadrazam ile aynı rütbededir.

Himaye (Koruma): 1- Bir devletin hukuksal varlığını korumak koşuluyla bir başka devletin denetimi altına girmesidir.

2- Koruma, koruyuculuk.

Hiyeroglif: Mısırlıların kullandığı resim yazısı da denilen şekil ve resimlerden oluşan yazıya verilen addır. Kullanılan papirüs kağıdı ile kültür aktarımı da kolaylaşmıştır.

Homo Sapiens: Günümüzde yeryüzünde var olan tek insan türüdür. Soyu tükenmiş olan Neanderhal ve Cro-Magnon insanları da bu türdendir. Büyük olasılıkla 350.000 yıllık bir geçmişi vardır. Dik durma, iki ayak üzerinde yürüme, büyük bir beyin, yüksek alın, küçük dişler, belirgin öne doğru bir çene, alet yapma ve kullanma, dil ve yazı gibi beceriler ile sanat yapıtları yaratabilme yetenekleri başlıca özellikleridir.

Höyük: 1- Eski zamanlardan beri, yerleşim yerlerinin üst üste kurulup yıkılmasıyla oluşan tepeciklerdir.

2- Bir yerleşme ya da yapı kalıntısının üzerinde oluşmuş yassı, yapay, toprak tepe.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü