Eğitim Sitesi

Hidrojene Yağ Nedir? Hidrojene Yağ Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Hidrojene Yağ terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hidrojene Yağ nedir? Hidrojene Yağ ne demek? Hidrojene Yağ hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hidrojene Yağ Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Hidrojene Yağ:

Bitkisel yağların oda sıcaklığında katı halde kalmasını sağlayan kimyasal reaksiyon. Birçok margarinin üretiminde kullanılır. Margarin gıda sanayinde tereyağı yerine, tüketiciler tarafından masa da ve pişirmede kullanılır. Hidrojene etme sürecinin sonucunda katı margarinler önemli miktarda trans yağ asidi içerirler ki bunlar insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere sahiptirler (Hidrojene etmek ile ilgili bilgilere bakınız).


Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

Organik Yiyecek: Kimyasal böcek ilaçları, hormonlar, antibiyotikler veya yapay yoldan elde edilmiş kimyasallar katkı maddeleri kullanmadan yetiştirilen ya da üretilen her tür gıda ürünü. Genetik mühendislik ya da radyasyon içermeyen organik bitkisel ürünler.

Böcek İlacı (Pestisid): Zararlı canlı veya bitkileri öldürmeye yarayan kimyasal madde. Böcek ilaçları özellikle tarımda ve insanların yaşadığı çevrelerde kullanılır. Bazıları insanlara, direkt temas ya da gıdalarda kalan kalıntıları nedeniyle veya çevreye yüksek zehir oranları nedeniyle, zararlıdır ve DDT gibi birçok ülkede yasaklanmışlardır. Böcek zehirleri mantar yok ediciler, zararlı bitki yok ediciler ve fare yok edicileri de kapsarlar.

Doymuş Yağ: Oda sıcaklığında katı halde kalan ve temel olarak hayvani gıda ürünlerinden elde edilen yağ. Bazı örnekler tereyağı, hurma yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Bu yağlar kandaki kolesterol miktarını yükseltme eğilimindedirler.

Vitamin A (ve beta-karoten): Faydaları : Sağlıklı cilt, güçlü dişler ve çocuklarda kemikler, enfeksiyona direnç, normal büyüme, hücre yapısı, normal göz sağlığı için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarKaraciğer, balık yağı, tam yağlar, süt ürünleri (vitamin A); koyu renkli sarı ve kırmızı meyveler ve sebzeler; kayısı, kavun ve havuç gibi, koyu yeşil yapraklı sebzeler; ıspanak gibi (beta-karoten).

Thiamine (B1 Vitamini): Faydaları : Vücuttaki karbonhidratların kullanılması, sindirim ve iştah, sinir sisteminin normal çalışması için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarTam buğday ekmeği, tam tahıllar, fasulye, sakatat, yağsız kırmızı et, çekirdek/kuruyemişler.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü