Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Hiyerarşi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hiyerarşi nedir? Hiyerarşi ne demek? Hiyerarşi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hiyerarşi Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hiyerarşi:
Altlık — üstlük ilişkisi.
Biyoloji Terimi Olarak Hiyerarşi:
Makam sırası, basamak, derece düzeni, aşama sırası.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hiyerarşi:
1- Tüm gücün en geniş ölçüde en üst kademede bulunandan en alttakine doğru sıralandığı sosyal örgütleniş biçimi.
2- Makam sırası, basamak, derece düzeni, aşama sırası.
Siyaset Terimi Olarak Hiyerarşi:
Makam sırası, derece düzeni, ast üst ilişkisi.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Hiyerarşi:
Makam sırası, basamak, derece düzeni, aşama sırası.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Hizmet İçi Eğitim: Personelin çalıştığı kuruluşun amaçlarını benimsemekte ve desteklemekte daha istekli kılınması ve kuruluşun değişen koşullara uyumunu sağlayarak örgütsel etkililiğin gerçekleşmesi için başvurulan eğitim etkinlikleri.
Hizmet Kusuru: İdarenin yürüttüğü bir hizmetin kurulmasında, düzenlenmesinde ya da işleyişindeki bozukluk ve aksaklık.
Hizmet Sözleşmesi: İşçinin, belirli veya belirsiz bir süre iş görmeyi ve işverenin de buna karşılık bir ücret ödemeyi üstlendiği sözleşme.
Hizmet Yerinden Yönetim: Belli bir coğrafi alana bağlı olmaksızın hizmetlerin uzandığı bir çok mahalli kuruluşları içine alan belirli bazı kamu hizmetlerinin merkezin dışında özerk örgütlere bırakılmasıdır. Bu sistemde, bazı kamusal fonksiyonlar özerk bir statüye kavuşturulmakta ve bunları yürütecek örgütler oluşturulmakta, böylece merkezi idarenin hizmet yükü, daha teknik ve uzmanlaşmış birimlere transfer edilmiş olmaktadır. Hizmet yerinden yönetim sistemi, uzmanlık isteyen işlerde etkinliğin, verimliliğin ve uzmanlaşmanın sağlanabilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Örneğin; Üniversiteler, Ticaret Odası ve benzeri kuruluşlar.
Hizmette Vatandaşa Yakınlık: Subsidiarity. Bu ilke, bir hizmetin prensip itibarı ile vatandaşa en yakın idari birim tarafından yerine getirilmesini, sadece ve sadece bu birim tarafından ya hiç ya da yeterince etkin bir biçimde yerine getirilemeyen hizmetlerin bir üst birim tarafından üstlenilmesini gerektirir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü