Eğitim Sitesi

Hücre İçi Sindirim Nedir? Hücre İçi Sindirim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Hücre İçi Sindirim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hücre İçi Sindirim nedir? Hücre İçi Sindirim ne demek? Hücre İçi Sindirim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hücre İçi Sindirim Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hücre İçi Sindirim:

1. Genellikle fagositoz veya pinositoz ile hücre içine alınan besinlerin sitoplâzmada lizozom organeli yardımıyla yapı taşlarına ayrılması ya da her hücrede sentezlenen polimer maddelerin ihtiyaç halinde tekrar yapı taşlama ayrılması.

2. Büyük moleküllü besinlerin, hücre içerisine alınarak, hücre içinde yapı taşlarına ayrılması.


Benzer Biyoloji Terimleri

İç Döllenme: Erkek ve dişi eşey hücrelerinin vücut içinde birleşmesi ile meydana gelen döllenme tipi. Spermin dişi üreme kanalının içerisine salınması; karasal ortamda yaşayan çoğu hayvanlar için tipiktir.

İzotonik: 1. Hücrenin iç ve dış ortamının aynı osmotik basınca sahip olma durumu. Aynı ozmotik basınca sahip olan ortamlar.

2. Aynı ozmotik basınca sahip olan ortamlar. örneğin, Salpa'da kan, içindeki madde yoğunluğu (kan hücreleri, proteinler, mineraller vd.) bakımından deniz suyuyla eşdeğerdir.

Kardia: Midenin yemek borusu ile birleştiği genişlemiş kısmı, mide kapısı, mide ağzı.

Koni hücreleri: 1. Gözün retina tabakasında yer alan, koni şeklindeki, ışığa son derece hassas olan ve renkli görüntünün algılanmasından sorumlu olan hücreler.

2. Omurgalıların gözlerinde, retinanın arkasında yer alan, koni şeklindeki, ışığa son derece hassas olan ve renkli görüntünün algılanmasından sorumlu olan hücreler.

Kontraktil Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde, açılıp büzülerek, içeri giren fazla suyu hücre dışına atmada görevli olan organel. Vurgan koful da denir.

- Tatlı sularda yaşayan bazı tek hücreli canlılarda (protista) bulunur.
- Enerji (ATP) harcayarak çalışır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü